Un produs Blogger.

joi, iulie 17, 2008

Bunuri muzeale restaurate de studenţi – în Pavilionul Expozițional din Muzeul în aer liber (Poarta Principală)

 

Expoziţia anuală de restaurare „Bunuri muzeale restaurate de studenţi” va fi găzduită în perioada 16 iulie – 12 august de pavilionul central al Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului. Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 16 iulie, ora 12, în prezenţa invitaţilor de la ULB Sibiu, a specialiştilor, coordonatorilor şi studenţilor.

image

„Devenită tradiţională, expoziţia pe care o organizăm cu ocazia finalizării lucrărilor de licenţă a studenţilor Facultăţii de Istorie şi Patrimoniu a ULBS – specialitatea Restaurare - prezintă cele mai importante obiecte restaurate de studenţi sub îndrumarea cadrelor didactice, restauratori experţi ai Muzeului „ASTRA” şi profesori ai Facultăţii de Istorie şi Patrimoniu, catedra conservare-restaurare” - Olaru Valeriu, Director General Adjunct al CNM „ASTRA”, Şef Departament Conservare-Restaurare.

image

În acest an expoziţia prezintă circa 40 de lucrări realizate de cei 29 studenţi din anii terminali care şi-au finalizat studiile de specialitate. Ilustrarea complexităţii şi amplitudinii lucrărilor efectuate pe fiecare obiect în parte va fi prezentată pe panouri poster cuprinzând documentaţia fotografică a fazelor de lucru prin care au trecut obiectele aflate în expoziţie (mijloace de transport tradiţionale, mobilier pictat, icoane pe lemn şi sticlă, ceramică, textile, cruci, obiecte din piatră, hârtie etc.).

Susţinerea teoretică a lucrărilor executate este completată pentru fiecare obiect printr-o lucrare scrisă elaborată sub conducerea ştiinţifică a cadrelor didactice coordonatoare. Aceste lucrări cuprind cercetarea ştiinţifică cu privire la subiectul lucrării precum şi prezentarea în amănunt a lucrărilor de restaurare efectuate, însoţite de o amplă documentaţie tehnico-ştiinţifică şi fotografică.

Dir.Gen. Adj. Valer Olaru

Posteaza un comentariu

Trimiteți un comentariu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP