Un produs Blogger.

luni, iulie 28, 2008

Restaurarea iconostasului bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Sebeş, jud. Alba

Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din oraşul Sebeş a fost construită în anul 1778 în cimitirul ortodox. În anul 1900, biserica a fost dotată cu un nou iconostas, frumos sculptat, din lemn de tei, împodobit cu icoane pictate de pictorul Ion Zaicu. Tot în anul 1900, biserica a fost împodobită cu frescă semnată de pictorul Sava Henţea.

În luna iunie, o echipă de restauratori din Complexul Naţional Muzeal „ASTRA” Sibiu a realizat lucrările de restaurare a iconostasului bisericii. Lucrările au fost comandate în urma unei expertize şi unei evaluări de specialitate făcute în anul 2007 de experţii restauratori ai Departamentului de conservare-restaurare din Muzeul „ASTRA”.

Lucrările de restaurare, constând din consolidarea şi completarea structurii şi a decoraţiilor sculptate din lemn de tei aurit, curăţirea icoanelor, vernisarea picturilor şi vopsirea structurilor de susţinere, au fost realizate cu grijă şi mult profesionalism, utilizând materiale de calitate de către o echipă de tineri restauratori coordonaţi de experţi din cadrul Departamentului de conservare-restaurare din Muzeul „ASTRA” Sibiu.

Finalizarea lucrărilor de restaurare a scos în evidenţă un iconostas monumental, de o deosebită frumuseţe şi valoare artistică care împodobeşte minunat biserica din cimitirul oraşului Sebeş.

Olaru Ion Valeriu

Dir. Gen. Adj.C.N.M. „ASTRA” Sibiu

Şef Dep. Conservare-restaurare

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP