Un produs Blogger.

luni, septembrie 01, 2008

Zile de vacanţă şi cercei coloraţi pentru copiii sinistraţi

Aşa cum a obişnuit deja, C.N.M. „ASTRA” reuşeşte în continuare să stârnească interesul şi curiozitatea cetăţenilor municipiului Sibiu, dar şi a vizitatorilor atraşi de multiplele evenimente care se derulează permanent în sediile sale. Preocupările conducerii muzeului, sprijinită de personalul instituţiei, nu se reduc numai la cercetarea patrimoniului muzeal, conservarea, restaurarea şi valorificarea acestuia ci şi la manifestări şi acţiuni de natură umanitară, solidaritate cetăţenească şi mâng âiere sufletească.

IMG_0097

În contextul celor afirmate mai sus trebuie să amintim găzduirea, în regim de tabără, a celor 28 de copii sinistraţi din localitatea Straja, judeţul Suceava, ale căror familii au suferit grave avarii ale gospodăriilor în urma recentelor inundaţii din nordul Moldovei.
Copiii au petrecut la Sibiu, în Dumbrava Minunată, 10 zile de vacanţă însorită, în perioada desfăşurării Olimpiadei tinerilor meşteşugari, în cadrul căreia s-au integrat, prezentând 2 spectacole folclorice reprezentative pentru zona Suceava.
Cei 28 de copii au avut parte de o găzduire călduroasă şi de un program cultural şi de agrement care a inclus vizitarea celor mai importante obiective culturale şi turistice ale oraşului şi împrejurimilor Sibiului şi bineînţeles, vizitarea, în amănunt, a Muzeului în aer liber, care este esenţa satelor tradiţionale din România. La acest program variat şi complex mai adăugăm o iniţiativă de suflet realizată cu mijloace modeste dar cu multă pasiune izvorâtă din inimă: iniţierea copiilor în tehnica de realizare a cerceilor coloraţi.

IMG_0126_mic

Locul desfăşurării activităţii a fost laboratorul de restaurare lemn policrom din cadrul Muzeului în aer liber iar materialul a fost pus la dispoziţie prin bunăvoinţa sponsorilor muzeului.
Restauratoarea Gabriela Negoescu a fost pentru câteva ore profesoara în iniţierea tainelor confecţionării cerceilor coloraţi pentru fiecare fetiţă dar nici băieţii nu s-au dat la o parte, dorind să ducă mamelor lor câte o pereche din frumoşii cercei.
Aceste ore petrecute împreună cu copiii sinistraţi din Straja, lucrând veseli și concentrați la multicolorii cercei au însemnat o picătură de linişte sufletească, relaxare şi cer senin în gândurile şi inimile tuturor.

Gabriela Mihaela Negoescu
restaurator la Muzeul „ASTRA” Sibiu

Posteaza un comentariu

Trimiteți un comentariu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP