Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 03, 2008

Parada măștilor și a costumului popular

Complexul Naţional Muzeal „ASTRA” doresţe sã recreeze atmosfera tradiţională în oraşul Sibiu, acum în preajma sărbătorilor de iarnă, readucând în atenţia publicului şi a tuturor turiştilor prezenţi în cetatea sibiană, vechea tradiţie a cãlãreţilor transilvãneni, îmbinată armonios cu spiritul festiv al sezonului. 

parada_2_micAstfel, în 6 decembrie va fi organizată Parada mãșţilor şi a costumului popular, realizatã în colaborare cu actorii-cascadori "Dorobantii Transilvaniei" şi grupul vocal-instrumental "Dorulet Transilvan" din Şeica Mare. 

Intenţia organizatorilor este aceea de a realiza o defilare a unor personaje cu mãşti si costume populare, cãlãrind pe douãzeci de cai dresaţi, pe traseul Parcul Tineretului – Strada Filarmonicii - Piaţa Mare - Piaţa Micã - Strada Nicolae Bãlcescu - Bulevardul Victoriei - Parcul "Sub Arini" - Aleea Cãlãreţilor - Pãdurea Dumbrava - Muzeul în aer liber. Parada a fost aprobată de Primăria Municipiului Sibiu și va porni la ora 11 din Parcul Tineretului. 

Caii sunt obisnuiţi cu festivitãţile, fiind folosiţi la numeroase ceremonii în comuna Şeica Mare. De asemenea, a fost realizat un program special de dresaj, coordonat de cãtre domnul Stefan Lãtea - Brandes, cascador profesionist, fost campion de cãlãrie şi membru în Comisia Nationalã de Atestare a Cascadorilor Profesionişti din cadrul Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România.

Călăreții vor purta costume tradiționale românești din zona Șeica Mare, steaguri de ceremonie și măști populare calareti3românești folosite în cadrul sărbătorilor de iarnă. Atmosfera va fi completată de prezența unui grup de percuționiști (cu repertoriu de percuție arhaică), un grup vocal-instrumental și de dansatori (de peste 35 de persoane). Spectacolul propriu-zis va avea loc pe scena amenajată în Piața Mare, parada și reprezentația oferită de artiștii din Șeica Mare reprezentând doar prima parte a unui program de peste două ore.

Biroul de presă CNM „ASTRA”

Posteaza un comentariu

Trimiteți un comentariu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP