Un produs Blogger.

marți, decembrie 09, 2008

Zilele „Academiei Artelor Tradiţionale din România”, o ultimă întâlnire în anul acesta

    În această săptămână, în data de 12 Decembrie 2008, în Dumbrava Sibiului, Muzeul „ASTRA” organizează o ultimă întâlnire, în anul acesta, a membrilor „Academiei Artelor Tradiţionale din România”.

Cu emoţia caldă de sărbătoare, aşteptăm cu drag, sosirea oaspeţilor de onoare, dorind să nu treacă anul 2008, fără a le mai fi pentru încă o dată gazdă bună.

Unele dintre importantele deziderate ale acestei reuniuni sunt prezentarea în avant-premieră a Catalogului de colecţie „Academia Artelor Tradiţionale din România”, publicaţie mult aşteptată, pregătită de Muzeul „ASTRA”, şi, nu în ultimul rând, invitarea la expoziţia, dedicată „academiei ţăranului şi satului românesc”, care va fi vernisată în 30 Ianuarie 2009, în sala Casei Artelor, eveniment ce se anunţă, încă de pe acum, o metaforă a comuniunii întru tradiţie.

Catalogul de colecţie al „Academiei Artelor Tradiţionale din România” se doreşte a fi o prezentare a membrilor academicieni, meşteri şi creatori populari, integraţi în secţiunile artelor plastice, arte religioase, arte muzicale, arte literare, arte ludice, arte mecanice, arte culinare.

Catalogul, pe lângă repertorierea unei colecţii valoroase de „tezaure umane vii”, a unui patrimoniu imaterial demn de a fi cunoscut publicului-vizitator-cititor, iubitor de artă, mai conţine şi un discurs al imaginii, semantic coagulant.

Asemenea unui album de prezentare a unei colecţii de „bijuterii vechi de argint”, acest catalog este conceput ca un jurnal de patrimoniu imaterial oglindit într-un jurnal al patrimoniului material.

Colindându-ne inimile cu drag-ul pentru cei apropiaţi, aşteptăm sărbătorile alături de Prietenii Muzeului „ASTRA”. (Ada Maria Popa)

Posteaza un comentariu

Trimiteți un comentariu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP