Un produs Blogger.

vineri, ianuarie 30, 2009

Academia Artelor Tradiționale din România. Reîntoarcerea la noi înșine, prin Tradiție...

    2 Expoziţia se doreşte a fi o metaforă a imaginii, o introspecţie a portretului.

O întreagă călătorie în lumea interioară a „tezaurului uman viu”.

Publicul sibian este invitat să viziteze galeria de portrete ale membrilor „Academiei Artelor Tradiţionale din România”, una dintre cele mai vechi structuri ale Programului „Tezaure Umane Vii”.

Muzeul „ASTRA” propune o viziune scenografică aparte, fiind în căutarea liniei clasice, a eleganţei rostirii, fără de prea multe cuvinte.

Tăcerea într-un spaţiu expoziţional, al secolului al XXI-lea, se dovedeşte a fi necesară şi rostitoare.

Motto-ul, sub a cărui amprentă se deschide întreg discursul ideatic al acestei expoziţii, este un fragment binecunoscut din cartea „Îndemn la simplitate” a lui Ernest Bernea: „Bucuria trăirii în simplitate poate fi înţeleasă din libertatea şi rodnicia pe care o câştigă omul. Omul simplu este o făptură vie;este o făptură originară de mare plinătate şi echilibru interior.”(Ernest Bernea, „Îndemn la simplitate”).8

Expoziţia are mai multe căi de citire, nu le numim drumuri, tocmai pentru a lăsa libertatea gîndului bun-înţelegător şi a actului imaginativ, de creaţie, prin interpretare-înţelegere, şi vizitatorului.

Astfel, nu numai muzeograful are bucuria „ţesutului” de imagine şi „pictării” de înţeles, vizitatorul este chemat la un „dialog cu vizibilul”.

Prin doar cîteva cuvinte de prezentare, sperăm că am reuşit să vă convingem să veniţi la vernisarea expoziţiei noastre, ce va fi deschisă la Casa Artelor, din 10 Februarie până în 26 Martie 2009. (Ada Maria Popa, Muzeul Civilizaţiei Transilvane „ASTRA”)

Posteaza un comentariu

Trimiteți un comentariu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP