Un produs Blogger.

vineri, ianuarie 16, 2009

Practică pedagogică în Muzeul în aer liber

Muzeul ”ASTRA” se implică și în acest an în proiecte educaționale complexe, realizate în parteneriat cu unități de învățământ din Sibiu și din țară. Unul dintre aceste proiecte vizează practica profesională a unor clase de elevi de la Grupul Școlar Economic ”Johannes Lebel” din Tălmaciu. Aceștia se vor afla în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului în perioada 19.01–30.01.2009 și în perioada 09.02-20.02.2009, fiind implicați în activități ce țin de turismul cultural. Etapele pregătirii elevilor includ lucrul alături de muzeografi în cadrul Centrului de Informare Turistică, învățarea efectuării ghidajelor, efectuarea unor activități specifice muncii hoteliere la Pensiunea ”Vila Diana”, lucru în cadrul Galeriilor de artă populară etc. Moridevant

Elevii vor fi familiarizați cu prezentarea ofertei de servicii cultural-turistice a Complexului Național Muzeal ”ASTRA”, având posibilitatea aplicării cunoștințelor asimilate la școală, precum și a consolidării și îmbogățirii acestora. La sfârșitul stagiului de practică, fiecare elev va fi evaluat de către responsabilii de practică.

Printre ultimele colaborări de acest gen amintim cursurile studenților Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din București, precum și un alt stagiu de practică al unor elevi din Tălmaciu, în anul școlar precedent. Colaborările de acest gen oferă noi posibilități de valorificare a patrimoniului muzeal, prin implicarea acestuia în activități educaționale.

Biroul de presă al C.N.M. ”ASTRA”

Posteaza un comentariu

Trimiteți un comentariu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP