Un produs Blogger.

vineri, ianuarie 09, 2009

Week-end de vis în Dumbrava Sibiului

panorama2 Complexul Naţional Muzeal „ASTRA” din Sibiu are plăcerea de a vă invita, în perioada ianuarie-martie 2009, să petreceţi un sejur de vis în atmosfera de iarnă a satului tradiţional românesc din Dumbrava Sibiului. Aveţi ocazia de a vă familiariza cu obiceiurile şi tradiţiile româneşti specifice acestei perioade și de a vizita monumentele de arhitectură și de tehnică populară din Muzeul în aer liber. Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ”ASTRA”, cunoscut de publicul larg cu denumirea simplă de ”Muzeul satului” este cel mai mare muzeu în aer liber din estul Europei și se întinde pe o suprafaţă de 90 ha, oferindu-vă posibilitatea de a vă plimba pe aleile sale înconjurate de un peisaj mirific de iarnă. Muzeul dispune de un peisaj diversificat, care include pădure de stejari, de conifere, de fag, livezi de meri, plantații de viță-de-vie, la care se adaugă livezile specifice fiecărei gospodării în parte, precum și un lac ce recreează, în zona morilor de vânt, peisajul specific zonei de Deltă.

002 Biserica de la Bezded Noaptea muzeelor manifestari Activităţi care se pot desfăşura în cadrul Muzeului din Dumbrava Sibiului:

  • Activități de joacă și instruire în zona Etno-Tehno Parc (Muzeul Copiilor)

  • Parcurgerea diverselor itinerarii tematice:

      1. Monumentele religioase (Biserica din Bezded, Biserica din Dretea, Troițele din Rășinari și Bunești) – monumente istorice de excepție

      2. Morile (de vânt și de apă) – monumente reprezentative ale culturii românești și europene

      3. Satul olarilor

  • Plimbare cu trăsura

  • Plimbare cu sania

  • Joc de popice

  • Jocuri de orientare în pădure

  • Momente didactice: prezentarea funcționării morilor hidraulice pe baza machetelor de la Etno-Tehno Parc, recunoașterea arborilor, metode de reconstrucție și restaurare a monumentelor istorice, elemente de istorie a tehnicii populare, elemente de arhitectură vernaculară, ateliere de meșteșuguri tradiționale, dansuri populare etc.

  • Cinematecă

Activităţi în afara Muzeului în aer liber:002 Sectorul mori

  • Vizite la celelalte unități ale Complexului Naţional Muzeal ”ASTRA” din centrul Sibiului:

      1. Muzeul de Etnografie Universală ”Franz Binder”

      2. Muzeul de Etnografie săsească ”Emil Sigerus”

      3. Muzeul Civilizației Transilvane ”ASTRA”

  • Vizite la expoziţiile temporare ale muzeului

  • Vizitarea centrului istoric a Sibiului

  • Vizitarea Grădinii Zoologice (în imediata vecinătate a Muzeului în aer liber)

  • Vizitarea Parcului de Agrement din zona Dumbravei.

Costul unui sejur oferit de Complexul Național Muzeal ”ASTRA” la Sibiu, este de 30 lei/1 noapte/elev sau 40 lei/2 nopţi/elev. Acest preţ include cazare la vila Diana (aflată în incinta Muzeului în aer liber) din Dumbrava Sibiului, accesul în toate unităţile muzeului, participarea la activităţile expuse mai sus. Activitățile didactice și de agrement pot fi completate cu altele, în funcție de dorințele vizitatorilor. Vă punem la dispoziție un Centru de Informare Turistică modern, care vă poate oferi gratuit informații despre posibilitățile de agrement din județul Sibiu.

Sejurul poate fi extins pe mai multe zile, în funcție de timpul de care dispuneți. În acest caz prețul se recalculează.

În incinta Muzeului în aer liber vă stau la dispoziție două restaurante unde puteți lua masa după un mediu tradițional românesc. De asemenea, pensiunea Vila Diana vă oferă – fără costuri suplimentare – posibilitatea de a prepara micul dejun sau alte gustări în cadrul bucătăriei proprii. Pensiunea dispune și de o sală de mese.

Prețurile propuse nu includ cheltuielile de transport – a căror responsabilitate o va avea instituția dumneavoastră – și nici intrarea la instituții care nu aparțin Complexului Național Muzeal ”ASTRA”.

Pentru informaţii suplimentare putem fi contactaţi: la numarul de telefon 0269 218 040 sau 0721 496 673 sau prin email la una din adresele următoare: ovidiu.baron@muzeulastra.ro, emanuela.campean@muzeulastra.ro.

Posteaza un comentariu

Trimiteți un comentariu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP