Un produs Blogger.

miercuri, ianuarie 28, 2009

Ziua Unirii Principatelor - sărbătorită la ”Casa Artelor” și în Dumbrava Sibiului

    Ziua_Unirii_Casa_Artelor Cu ocazia evenimentului istoric din data de 24 Ianuarie 1859 în care sărbătorim Unirea Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, Complexul Naţional Muzeal „ASTRA” a organizat o oră specială de Pedagogie Muzeală, în care a fost prezentată copiilor importanţa acestui eveniment ce marchează un act foarte important din Constituirea Statului Naţional Român. Evenimentul a fost organizat în Sala de Conferinţe de la ”Casa Artelor”, situată în Piaţa Mică nr. 21. Au participat peste 100 de elevi din diferite şcoli din Sibiu.

Întâlnirea a fost interactivă, plecând de la o prezentare, în sistem Powerpoint, a principalelor repere ale evenimentului istoric, amintindu-i pe cei care au făcut eforturi pentru ducerea la îndeplinire a acestui vis al românilor. A fost evidențiată puternica personalitate a lui Alexandru Ioan Cuza și copiii și-au exprimat opinii în legătură cu semnificația Unirii. În încheiere au fost recitate câteva poezii, s-a cântat Hora Unirii și a fost vizitată expoziția ”Jocul măștii”.Ziua_Unirii_Casa_Artelor_2

Unirea a fost sărbătorită și în Dumbrava Sibiului, prin prezentarea unor filme documentare și printr-o întâlnire cu elevii Grupului Școlar ”Johannes Lebel” din Tălmaciu.

Posteaza un comentariu

Trimiteți un comentariu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP