Un produs Blogger.

marți, februarie 17, 2009

Cadouri de Dragobete şi de Marţişor la Galeria Anotimpurilor

Dragobete_Galeria_Anotimpurilor2 ”Galeria anotimpurilor”, situata la parterul ”Casei Artelor”, langa librarie, îsi asteapta vizitatorii cu o tematica noua, specifica primaverii. Jucarii ecologice: fluierici de ceramica, cosulete de papura si panusi de porumb, papusule-perechi, inimioare din flori de panus, piese de ceramica (obiecte decorative, miniaturi), animalute din papura, litere sculptate în os si lemn, cosuri de flori, palariute populare în miniatura (comanacul din zona Sibiului, palaria de barbat din Bistrita) martisoare din ceramica, margele (din cele folosite pentru confectionarea zgardanelor de port din Bistrita si Maramures), lemn, os, textile, papura.

Marţişorul- simbolicul calendar alb-roş care împleteşte zilele anului- este reprezentat sub diferite forme tradiţionale: nelipsitul hornar sau trifoi cu patru foi, aducatoare de noroc şi sanatate celor ce le poarta, dar şi sub forma altor simboluri ale primaverii, precum: ghiocei sculptaţi în lemn, coşuleţe împletite din fibre vegetale, pline cu flori multicolore sau alte obiecte tradiţionale sau de inspiraţie tradiţionala (miniaturi de tot felul, papuşi din lana îmbracate în port popular) avand firul bicolor ataşat, care pot constitui oricand un Marţişor pentru cei dragi.

Oferta Galeriilor de Arta Populara este, ca de fiecare data, generoasa, obiectele expuse spre vanzare reconstituind cu fidelitate ambianţa lumii tradiţionale, întotdeauna strans legata de ritmurile naturii. (Ioana Luca)

Posteaza un comentariu

Trimiteți un comentariu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP