Un produs Blogger.

marți, martie 03, 2009

MUZEUL ASTRA la Salonul Naţional al Cărţii de Etnologie Râmnicu Vâlcea

În perioada 25 – 29 martie 2009 Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea organizează, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” şi Ateneul „Meşterul Manole”, a X-a ediţie a Salonului Naţional al Cărţii de Etnologie şi o expoziţie cuprinzând producţia de carte a anului 2008.

Complexul Naţional Muzeal „ASTRA” şi Editura „ASTRA MUSEUM” sunt, încă de la prima ediţie, invitate an de an spre a-şi expune ultimele apariţii editoriale.

2008 a fost un an cu realizări remarcabile pentru colectivul Editurii „ASTRA MUSEUM”, editură care funcţionează ca departament distinct al Centrului de Informare şi Documentare în Etnologie „Cornel Irimie”, din cadrul Complexului Naţional Muzeal „ASTRA” Sibiu.

Gândită ca un element de păstrare şi cultivare a identităţii naţionale, editura se ocupă de pregătirea lucrărilor privind activitatea specialiştilor din cadrul Muzeului „ASTRA” Sibiu: monografii, cataloage, broşuri, pliante, comunicări ştiinţifice prezentate în cadrul unor sesiuni sau simpozioane proprii, lucrări de referinţă în domeniile etnografiei, antropologiei şi etnomuzeologiei, atacând problemele fundamentale cu care se confruntă muzeele din România, în special muzeele în aer liber.

Sub coordonarea ştiinţifică a prof. dr. Corneliu Bucur, în 2008 s-au pregătit editorial şi s-au tipărit un număr însemnat de publicaţii menite să contribuie la popularizarea şi valorificarea rezultatelor obţinute de colectivul de specialitate al muzeului sibian.

Publicaţiile expuse la acest Salon de carte vor fi donate Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul”, pentru completarea Fondului de Carte de Etnologie „Mihai Pop”, constituit în cadrul acestei biblioteci.

Mihaela Vasilief

Bibliograf

Posteaza un comentariu

Trimiteți un comentariu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP