Un produs Blogger.

vineri, martie 13, 2009

Ziua Mondială a Apei

Muzeul ASTRA organizează în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, luni, 23 martie, începând cu ora 12,00, un workshop cu tema Monumente și instalații hidraulice în Muzeul în aer liber. Bazat pe o prezentare a mecanismelor hidraulice din patrimoniul tehnic tradiţional, workshopul va demonstra tuturor celor interesaţi importanţa energiei hidraulice și măiestria cu care a fost folosită de predecesorii noştri în existenţa de zi cu zi. Pe lângă numeroasele monumente hidraulice reproduse fidel în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ”ASTRA”, vor fi utilizate și machetele de la Etno-Tehno Parc, un excelent material demonstrativ pentru astfel de ateliere. Pregătit deja pentru sezonul estival care se apropie, în pavilionul de la Etno-Tehno Parc se va auzi din nou sunetul prietenos al morilor tradiţionale, iar muzeografii vor fi prezenţi cu toate explicaţiile necesare unei înţelegeri corecte a acestora.
22 martie a fost desemnată de Naţiunile Unite Ziua Mondială a Apei, din dorinţa de a aduce în atenţia tuturor importanţa protejării acestei resurse naturale, indispensabile vieţii. Sărbătoarea are valenţe ecologice, reprezentând și un semnal de alarmă în privinţa scăderii resurselor de apă în anumite zone de pe glob.
Pe lângă demonstraţiile practice de folosire a energiei hidraulice, muzeografii sibieni le vor vorbi celor prezenţi și despre importanţa apei în peisajul Dumbravei, iar un grup de elevi va participa la o acţiune de ecologizare a pârâului din Muzeul în aer liber. (Ovidiu Baron)

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP