Un produs Blogger.

joi, aprilie 16, 2009

Galeriile de artă populară – oferta de Paște

Galeriile de artă populară oferă spre vânzare, în perioada sărbătorilor pascale, produse specifice, realizate de meșteri populari, colaboratori de tradiție ai Muzeului ASTRA. La mare căutare în aceste zile, ouăle încondeiate se găsesc, în cadrul Galeriilor din centrul Sibiului (Piața Mică, nr. 21) și din Muzeul în aer liber, într-o gamă variată, de la ouăle de găină la cele de rață, gâscă sau chiar de struț, cu prețuri cuprinse între 6 și 300 de lei. Cele mai multe ouă încondeiate sunt realizate de meșteri populari din zona Bucovina, dar sunt și din alte zone (Buzău, de exemplu).

Icoanele – pe lemn și pe sticlă – surprind scenele simbolice ale Patimilor Mântuitorului. Cea mai căutată icoană, în această perioadă, este cea cunoscută sub de numirea ”Maica Jalnică”, surprinzând scena răstignirii, cu Maica Domnului plângându-și fiul. Prețurile icoanelor variază între 40 și 500 de lei.

În zilele premergătoare sărbătorii pascale mai sunt căutate coșulețele cu flori, realizate din foi de pănuși, păpușile tradiționale, miniaturile, diverse obiecte sculptate, cruci de mână, pristornițe, troițe etc. (Ovidiu Baron)

Posteaza un comentariu

Trimiteți un comentariu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP