Un produs Blogger.

joi, aprilie 30, 2009

Întâlnire cu Tradiţia - faza judeţeană a Olimpiadei “Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”

coperta-Olimpiada În data de 10 mai 2009, Clubul Copiilor Avrig, Liceul "Gheorghe Lazăr" Avrig alături de Consiliul Local Avrig, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu şi Complexul Naţional Muzeal “ASTRA” Sibiu organizează faza judeţeană a Olimpiadei “Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”, ajunsă la cea de-a XIV-a ediţie.

Manifestarea va avea loc în incinta Liceului "Gheorghe Lazăr" din Avrig, începând cu orele 900.

Se pot înscrie tineri cu vârste cuprinse între 6-18 ani, care au deprins unul dintre meşteşugurile tradiţionale, fie în familie, de la mari creatori populari, membri ai Academiei Artelor Tradiţionale din România, fie în şcoală sau la Cluburile Copiilor şi Elevilor.

Înscrierile se pot face până la data de 5 mai a.c. la Clubul Copiilor Avrig, tel: 0269 523465 sau 0745.564094.

Numărul participanţilor la faza judeţeană este nelimitat, aceştia fiind selecţionaţi de juriul de specialitate, pentru a reprezenta Sibiul la faza naţională a Olimpiadei, care se va desfăşura în perioada 20 – 26 august 2009, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale „ASTRA” (Muzeul în aer liber) din Dumbrava Sibiului.

Meşteşugurile tradiţionale acceptate în concurs sunt: ţesut, brodat, cojocărit, confecţionat măşti, icoane pictate pe lemn sau sticlă, împletit papură, confecţionat podoabe, sculptură în lemn, prelucrarea şi decorarea metalelor, osului sau cornului, confecţionat instrumente muzicale.

Lucrările prezentate în concurs trebuie să respecte tradiţia locală a genului, lăsând loc şi exprimării talentului şi forţei de creaţie proprii, însă, manifestate în deplin respect pentru spiritul original al tradiţiei.

În conformitate cu Regulamentul Olimpiadei, participanţii se vor prezenta la Avrig în costumul popular specific localităţii de origine.

Atmosfera de sărbătoare va fi întregită de manifestările din cadrul Festivalul Folcloric „Moştenire din Bătrâni” ajuns, de asemenea, la cea de-a XIV-a ediţie.

Muzeograf Elena Găvan

Muzeul Civilizaţiei Transilvane „ASTRA”

Posteaza un comentariu

Trimiteți un comentariu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP