Un produs Blogger.

joi, aprilie 02, 2009

Intimitatea unei colecții – expoziție temporară la ”Casa Artelor” - din 9 aprilie

Intimitatea_unei_colectii_mic     „Intimitatea unei colecţii...” este una dintre cele două expoziţii propuse de Muzeul „ASTRA” pentru întâmpinarea Sfintei Sărbători de Paşti.
Expoziţia dezvăluie frumuseţea icoanelor pictate pe sticlă, fragmente de mărturisire prin culoare, linie, semn, simbol, tradiţie şi, mai presus de toate, credinţă, şi relaţia intimă a pictorului-iconar cu lumea sfinţilor. Totodată, în discursul expoziţional, se întrepătrunde, nu întâmplător şi relaţia apropiată dintre muzeograf sau omul de muzeu şi colecţia de icoane, pe care o „găteşte” înspre dezvăluire, cu bucurie, publicului-cititor  şi iubitor de artă populară. Publicul sibian este invitat să privească icoane vechi, unele purtând semnături cunoscute, altele datate, icoane de tezaur, cu diferite teme iconografice, dar toate păstrând frumuseţea şi seninul sufletesc al ţăranului român. Fiecare dintre noi este chemat să pătrundă în povestea fără de sfârşit a icoanei, această Fereastră spre Cer...
Expoziţia „Intimitatea unei colecţii...” se va vernisa în data de 9 aprilie, orele 12.00, la Casa Artelor. (Ada Maria Popa)

Posteaza un comentariu

Trimiteți un comentariu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP