Un produs Blogger.

joi, aprilie 16, 2009

Sfânta Noapte a Învierii în Muzeul din Dumbrava Sibiului

Învierea Domnului, o sărbătoare a întregii creştinătăţi, o sărbătoare a bucuriei şi a iertării va fi marcată aşa cum se cuvine şi în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale Astra. Credincioşii pot rememora cea mai mare minune din istoria creştinismului la biserica de lemn din Bezded, începând cu ora 24.

Darul divin al Sfintelor Paşti va fi oferit într-un alt dar pe care îl fac, de această dată semeni de-ai noştri, oameni cu dare de mână, care, iată că nu au uitat de cele sfinte. Prin strădania preotului paroh Rareş Sberea şi cu efortul meşterului popular Petru Borza din Obârşa Hunedoarei, care lucrează neîncetat din timpul iernii, cu cele mai arhaice metode, cei care vor participa la Slujba Învierii, vor primi Sfintele Paşti în ulcele de lut măiestrit lucrate.

În săptămâna care precede Sărbătoarea Învierii, Săptămâna Patimilor, la Biserica de lemn din Bezded se vor desfăşura slujbele cunoscute drept denii, la aceleaşi ore cu slujbele bisericilor de rit ortodox din Sibiu. Accesul către biserică este liber de orice taxe şi se va face pe poarta principală şi pe Aleea Elevilor care prin bunăvoinţa conducerii S.C. Electrica va fi şi iluminată, începând cu ora 2030.

Şi nu în ultimul rând, pentru că noaptea Sfântă a Învierii este o „noapte a luminii” care trebuie să ne umple sufletele de bucurie, cei prezenţi se pot bucura şi de o plimbare feerică prin Muzeul în Aer Liber sub lumina reflectoarelor instalaţiei de nocturnă.

Sfânta zi de Paşti va însemna pentru muzeul din Dumbravă şi deschiderea oficială, începând cu orele 10 putându-se vizita o serie de interioare organizate în monumentele din muzeu. Tariful de vizitare se va modifica fiind 15 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru elevi şi studenţi. Accesul se va face pe la toate porţile de intrare. (Ștefan Ciprian)

Posteaza un comentariu

Trimiteți un comentariu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP