Un produs Blogger.

joi, aprilie 02, 2009

Ziua Internațională a cărții pentru copii - 2 Aprilie, la Casa Artelor

 Abecedar2_mic    Muzeul „ASTRA” organizează joi, 2 aprilie 2009, la Casa Artelor din Piaţa Mică nr. 21, începând cu ora 13, un eveniment special cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii pentru Copii. La această activitate sunt invitaţi elevi de clase primare, din şcolile generale din Sibiu. Evenimentul  se va desfăşura într-un cadru special amenajat pentru copii care să-i  introducă în universul poveştii şi a creaţiei încă de la intrararea în sală. Evenimentul se bazează pe prezentarea unei poveşti pentru copii, a cărei acţiune fictivă, se petrece în casa olarului din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
    Data de 2 aprilie, a fost denumită de UNESCO încă din anul 1967, Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii. În acel an se sărbătorea pe data de 2 aprilie, 200 de ani de la naşterea scriitorului Hans Christian Andersen, cel care a fost numit încă din timpul vieţii sale regele basmului.
Pe lângă activitatea interactivă desfăşurată cu elevii, se pregăteşte un stand de carte, cu publicaţiile muzeului „ASTRA” pentru copii. Dintre acestea amintim: Abecedarul şi Dicţionarul Etimologic, cartea de colorat, puzzle-uri.

Posteaza un comentariu

Trimiteți un comentariu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP