Un produs Blogger.

marți, mai 19, 2009

Muzeul „ASTRA” reprezentat cu succes la Ruse, Bulgaria


În perioada 14 – 17 mai 2009, a avut loc la Ruse (Bulgaria) a XI-a ediţie a „Conferinţei de primăvară a tinerilor istorici şi etnogerafi” şi a II-a ediţie a „Târgului de turism şi distracţii”. Lucrările coferinţei s-au desfăşurat la „Muzeul regional de istorie” unde au fost invitaţi din: Bulgaria, Serbia, Georgia şi România, iar târgul de turism la „Clădirea de venituri a Primărei Ruse” (Dohodno zdanie).

Complexul Naţional Muzeal „ASTRA” a fost reprezentat la ambele evenimente prin Dana Botoroagă (muzeograf/curator la „Muzeul Civilizaţiei Transilvane”) la secţiunea „Patrimoniu imaterial” cu tema „Tezaure umane vii” şi Florin Streza (muzeograf la Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale „ASTRA”) la secţiunea „Patrimoniu tehnic” cu lucrarea „Finalizarea grupei de minereuri şi piatră în cadrul Muzeului Civilizaţei Populare Tradiţionale „ASTRA” din Dumbrava Sibiului”. Ambele lucrări au fost susţinute în limba engleză, limbă oficială a conferinţei alături de limba bulgară.

În cadrul „Târgului de turism şi distracţii” a fost prezentat aportul Muzeului „ASTRA” la activităţile desfăşurate în cadrul „Sibiu – Capitală culturală europeană 2007” şi s-a proiectat filmul „ ASTRA Museum Sibiu 2007, Capitala culturală europeană” film ce s-a bucurat de aplauzele celor prezenţi.

S-au stabilit contacte cu agenţii de turism locale interesate de vizitarea Sibiului şi a Muzeului „ASTRA” şi cu „Centrul pentru informarea turiştilor din Ruse” reprezentat de Dl Boris Botsev.

Florin Streza

muzeograf

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP