Un produs Blogger.

marți, mai 19, 2009

„Noaptea japoneză” – un succes pentru Muzeul „Franz Binder”


În cadrul programului cultural european dedicat Nopţii Muzeelor, în acest an, Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” a organizat sâmbătă, 16 mai, o serie de manifestări sub titulatura „Noapte japoneză la muzeu”.
Cu acest prilej, 1560 de vizitatori, de toate vârstele, au trecut pragul muzeului admirând piesele expoziţiei permanente „Din cultura şi arta popoarelor lumii” precum şi miniexpoziţia temporară „Lumea jucăriilor japoneze”.
Programul manifestării a fost variat: vizitele ghidate au fost completate de prezentări vizuale şi narative deosebit de interesante pentru publicul prezent. Sub titlul „Japonia – Tradiţie şi Cotidian” d-na Maria Grăjdian a reunit o selecţie de fotografii din timpul şederii sale în această ţară asiatică. De un real interes s-a bucurat prezentarea vizuală şi narativă intitulată „Scrierea japoneză: kangi, hiragana, katakana” susţinută de d-ra Maria Bozan, reluată la cererea publicului vizitator.
De asemenea, un mare punct de atracţie al serii l-a reprezentat atelierul cu activităţi practice „Origami. Arta japoneză a împăturirii hârtiei” care i-a introdus pe cei prezenţi în lumea copilăriei, prin figurinele realizate în formă de cocor, broscuţă, cutie etc.


Raluca Buşie
Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP