Un produs Blogger.

marți, iunie 16, 2009

Festivalul ”Tarafuri şi fanfare”, 20-21 iunie 2009 Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, scena de pe lac. Orele 16,00-22,00

Tarafuri_Fanfare_mic Ediția a III-a a Festivalului ”Tarafuri și fanfare” va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Locația nu este aleasă la întâmplare, muzeul sibian reprezentând un spațiu ideal pentru acest gen de manifestări, bazate pe promovarea tradițiilor autentice. ”Jurnalul Național”, în colaborare cu Muzeul ”ASTRA”, invită publicul la două seri de muzică țărănească valoroasă, selectată și prezentată de cunoscutul rapsod Grigore Leșe.

Festivalul ”Tarafuri și fanfare” are menirea de a duce mai departe tradiții muzicale reprezentative pentru spiritul românesc. Cele două ediții anterioare s-au bucurat de un mare succes, muzica ajutându-i pe oameni – spectatori de toate vârstele - să depășească barierele convenționale și să trăiască împreună momente deosebite.

Coordonatorul Festivalului, domnul Grigore Leșe, se numără printre cei mai apreciați interpreți de muzică populară. Domnia Sa este un cunoscător rafinat al domeniului muzicii tradiționale, ale cărei valori se pricepe să le identifice și să le promoveze. Profesor, doctor în muzică, realizator de emisiuni TV, coordonator de manifestări culturale, iată câteva dintre reperele reprezentative pentru Grigore Leșe, care va prezenta tarafurile și fanfarele așa cum numai un împătimit al muzicii populare știe să o facă, transformând un eveniment muzical într-unul cu semnificații multiple, într-o poveste de viață.

Muzeul ”ASTRA” susține această inițiativă, care se potrivește de minune cu programul cultural ”Tezaure umane vii”, pe care-l derulează, an de an, și care nu are altă menire decât aceea de a salva tot ce este valoros în cultura tradițională.

Cele două zile de festival propun un program generos, cu recitaluri oferite de câte zece formații în fiecare zi. Vor concerta muzicanți din toate zonele țării, lor adăugându-li-se și un grup din Timocul bulgăresc. Spectacolul va începe la ora 16,00, la scena de pe lac, și va dura până la ora 22,00. În afara programului de la scenă, lăutarii vor mai face mici demonstrații de măiestrie și la Cârciuma din Bătrâni.

Intrarea la Festival se face, până la ora 20,00, pe baza biletelor și abonamentelor curente (15 lei costă biletul pentru adulți, 4 lei pentru elevi și studenți, 30 de lei abonamentul anual individual, 40 de lei abonamentul anual de familie. Există facilități pentru categoriile sociale defavorizate. Elevii din județul Sibiu – cu excepția celor din municipiul Sibiu - au intrarea liberă). Spectatorii care vor veni după ora 20,00 vor avea de achitat un bilet de 10 lei.

Vă invităm, așadar, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, pentru un nou spectacol de muzică și de trăire românească.

Programul Festivalului:

Sâmbătă, 20 iunie, 16,00-22,00

Scena de pe lac

1. Fanfara din Fîntînele (SV)

2.Taraful lui gaciu din Soporu de câmpie (CJ)

3. Taraful din Morunglav (OT)

4. Muzicanţi din Timocul bulgăresc

5. Taraful din Vinerea (AB)

6. Fanfara de la Buneşti (SV)

7. Taraful din Grecesti (DJ)

8. Nea costină lăutaru’ din Cezieni (OT)

9. Ion covaci zis paganini din Săliştea de sus (MM)

10. Fanfara din Lămăşeni (SV)

Duminică, 21 iunie, 16,00-22,00

Scena de pe lac

1. Fanfara din Rupea (BV)

2. Rapsozii Gorjului (rela) (GJ)

3. Grupul Iza (MM)

4. Taraful lui Cristi lu’ Cătăroiu din Tismana (GJ)

5. Fanfara din Smîrdan (BT)

6. Taraful lui Nistor de la Cetate (DJ)

7. Taraful din Rupea (BV)

8. Banda lui nea Alita Piţigoi (GJ)

9. Trei parale

10. Fanfara din Dîrvari (Mambo Siria) (MH)

(Ovidiu Baron)

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP