Un produs Blogger.

marți, iunie 16, 2009

Întâlnire cu Japonia

Japonia1 Evenimentul “Întâlnire cu Japonia”, organizat în data de 15 iunie 2009, a adus în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului public de toate vârstele, gata să înveţe despre cultura şi tradiţia poporului japonez. Timp de 6 ore, voluntari din Japonia, ajutați de Asociația ”Proiect 1200” și de muzeografi, au pus la dispoziţia publicului programe artistice si ateliere practice care să dezvăluie aspecte ale culturii poporului japonez.

Programul artistic a constat în prezentarea unor tehnici de concentrare folosite de Samurai înainte de începerea luptei. De asemenea, publicul a putut observa mai multe tipuri de dansuri tradiţionale japoneze și a putut asista la o reprezentare a unei scene din piesa “Othello” în versiunea samurai japoneză.

Au mai fost ateliere practice, datorită cărora vizitatorii şi-au Japonia2 pus în aplicare abilităţile motrice, prin învăţarea folosirii beţigaşelor tradiţionale de mâncat. Tehnica Origami a atras în principal copiii, care au creat diferite figurine din hârtie (flori, animale, bărci etc). Caracterele chinezeşti Kanji au dat mare bătaie de cap spectatorilor, care s-au chinuit să reproducă pe o coală albă de hârtie cu exactitate numele lor proprii scrise în limba japoneză. Nu în ultimul rând, cei interesaţi au putut învăţa tehnica de împletire a coşurilor japoneze.

Atmosfera tradițională japoneză a fost transmisă de asemenea prin intermediul decorațiunilor de la Pavilionul educațional și prin ceremonia ceaiului. (Emanuela Cîmpean)

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP