Un produs Blogger.

miercuri, iunie 03, 2009

Reorganizarea Muzeului de Istorie a „Văii Hârtibaciului”

Agnita_Muzeu2 Complexul Naţional Muzeal „ASTRA” prin Laboratorul de Conservare – Restaurare şi Muzeul de Etnografie Săsească „Emil Sigerus” a demarat semnarea contractului prestări servicii, în vederea reorganizării şi funcţionării Muzeului de Istorie a „Văii Hârtibaciului”, Agnita. Astfel în data de 22.05.2009 a fost semnat de către Primăria Agnita actul privind restaurarea primelor 31 de obiecte din ceramică, textile, piele – blană, lemn policrom din cadrul celor peste 250 de obiecte propuse pentru restaurare în  următorii 2 ani.

Tematica spaţiilor de expunere a fost concepută de specialiştii Muzeului de Etnografie Săsească „Emil Sigerus” şi Muzeul Civilizaţiei Transilvănene „ASTRA”.

Acest început este benefic pentru ambele instituţii, atât pentru Laboratorul de Conservare – Restaurare în vederea DSCF2747realizării de venituri proprii, cât şi pentru Muzeul de Istorie a „Văii Hârtibaciului” în vederea repunerii în circuit turistic a muzeului a precizat şef serviciu Laborator Conservare – Restaurare Fogarascher Sorin.

Posteaza un comentariu

Trimiteți un comentariu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP