Un produs Blogger.

marți, iunie 16, 2009

Seri de astronomie populară

eclipsa soare Miercuri, 17 iunie, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale „ASTRA”, la Etno-Tehno-Parc, la ora 20.00, va debuta proiectul „Observator astronomic. Viziunea populară asupra cerului”. Sunt invitați copii de la diferite şcoli din Sibiu pentru a afla tainele Cerului, dar porțile sunt deschise și altor persoane pasionate de astre. Pentru cei interesaţi de astronomie populară vor fi organizate, de către responsabilii de Pedagogie Muzeală ai Muzeului, ateliere de lectură despre credinţele omului de la ţară despre astre şi despre fenomenele cereşti. Totodată, copiii vor realiza desene care să identifice elemente ale spaţiului cosmic. Doamna Ania Ţiţei (astronom voluntar) va pregăti copiilor o prezentare în power - point şi , prin intermediul jocului, îi va ajuta să înţeleagă poziţia pe care fiecare planetă o are în Sistemul Solar.

Telescopul va fi cu siguranţă prietenul copiilor pe tot parcursul vacanţei de vară şi îi va ajuta să înţeleagă faptul că astronomia este cea mai veche ştiinţă a omenirii, că de-a lungul timpului ea a jucat un rol foarte important pentru noi toţi, fiind suficient să amintim doar câteva dintre cele mai importante aplicaţii: măsurarea exactă a timpului, realizarea hărţilor geografice, alcătuirea calendarelor, etc. Participanții vor primi o mapă de astronomie care va conţine informaţii ştiinţifice şi populare.

Toţi cei care vor veni la aceste seri de astronomie vor reuşi să înţeleagă cu adevărat rolul aştrilor, constelaţiilor, Sistemului Solar, a întregului Univers în viaţa noastră de zi cu zi. (Adriana Capotă)

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP