Un produs Blogger.

marți, iunie 09, 2009

Ziua Grădiniței – o nouă manifestare propusă de Muzeul ASTRA, în 15 iunie

Complexul Naţional Muzeal “ASTRA” organizează, în data de 15 iunie, un program deosebit pentru copiii din gradiniţele sibiene. Programul se realizează în colaborare cu secţia germană a Teatrului Național “Radu Stanca” din Sibiu, care a pregătit un specactol intitulat “Scooby Doo la Muzeu” (spectacolul a fost propus și pentru Ziua Copilului, dar a fost amânat din cauza condițiilor meteo nefavorabile). Scenariul pus în scenă de membrii Teatrului Național ”Radu Stanca” se bazează pe rezolvarea unui mister ipotetic, în maniera poveştilor cu detectivi, pe care copiii vor trebui să-l elucideze. Drumul parcurs în cadrul acestui program este de la scena de pe lac, la casele din Mărginimea Sibiului, până la Mina de Aur încheindu-se la Etno-Tehno Parc. Traseul propus are rolul de a oferi o serie de indicii, care duc povestea mai departe, cât şi de a vizita obiective importante din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Acest program se desfăşoară în două etape, cu două grupe de copii diferite, începând cu orele 10,00 şi 12,00.

Începând cu ora 13,00 copiii vor avea parte de o prezentare a cărţii „Flori de salcâm” la care va fi prezent însuşi autorul, domnul Gheorghe Vicol. Cartea conţine poezii, fabule și proze pentru copii.

Ziua Grădiniţei, organizată de Muzeul „ASTRA” pe data de 15 iunie, reprezintă începutul activităţilor de educaţie muzeală pe timpul vacanţei de vară. Aşadar invităm toţi copiii cu vârste între 3 şi 18 ani să ia parte în această vară la activităţile de la Etno-Tehno-Parc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Accesul este gratuit atât pentru copii, cât și pentru însoțitorii lor (după cum se cunoaște deja, în zilele de luni Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului poate fi vizitat gratuit de toată lumea). (Cîmpean Emanuela)

Posteaza un comentariu

Trimiteți un comentariu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP