Un produs Blogger.

vineri, iulie 10, 2009

Arhitectura traditionala - o soluţie pentru viitor?

În data de 19.07.2009, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale „ASTRA”, organizează prima ediţie a „Târgului de case tradiţionale din lemn”.

Scopul acţiunii este acela de a prezenta atât importanţa monumentelor de arhitectură populară din cadrul M.A.L., cât şi faptul că acestea pot reprezenta soluţii constructive şi în prezent.

Monumentele prezentate constituie apogeul arhitecturii tradiţionale româneşti din toate zonele ţării, unde prelucrarea lemnului a constituit şi constituie un meşteşug extrem de dezvoltat. Meşterii ţărani utilizau materialul lemnos într-un procent de 100%, fructificând toate elementele rezultate din prelucrarea materialului brut. Tehnicile tradiţionale, atât constructive, cât şi cele de izolaţie termică erau puse în evidenţă pentru a oferii o utilitate maximă a spaţiului construit.

Vă invităm să participaţi alături de noi la această manifestare dedicată arhitecturii tradiţionale româneşti, care oricând poate concura cu tiparele arhitecturale moderne. Argumentele vă lăsam să le descoperiţi duminică 19 iulie, la orele 12 în minunatul muzeu din Dumbrava Sibiului. (Ciprian Ștefan)

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP