Un produs Blogger.

luni, iulie 06, 2009

Galeria Anotimpurilor şi-a îmbrăcat hainele de vară!

GaleriaAnotimpurilor5 Vara poposeşte la Galeria Anotimpurilor de la parterul Casei Artelor, nr. 21 din Sibiu. După cum deja v-aţi obişnuit Muzeul “ASTRA” vă invită să schimbăm anotimpurile împreună. A venit vremea verii să poposească în Casa Artelor şi e momentul să umblăm în garderobă şi să facem schimbările de rigoare. Pentru sezonul de vară a anului 2009 vă propunem o nouă abordare a stilului Dumneavoastră vestimentar. Ce aţi zice de un stil în tendinţe….de fapt în tendinţe de mii de ani în spaţiul nostru românesc.

Această expoziţie cu vânzare vine în întâmpinarea tuturor iubitorilor de tradiţie şi frumos cu iii şi cămăşi pentru femei, bărbaţi şi copii. Acestea sunt pe toate gusturile: de la cămăşile noastre tradiţionale la cele etno inspirate din vechile croiuri şi motive. Toate aceste piese sunt realizate din fibre naturale precum bumbacul, cânepa, inul sau mătasea.

În Galeria Anotimpurilor sunt etalate ii din materiale natural, GaleriaAnotimpurilor4 brodate după motive tradiţionale. Aici veţi găsi şi rochiţe pentru fetiţe inspirate atât de modelele româneşti cât şi de cele ungureşti.

Ii din diferite zone ale ţării vă aşteaptă în Galeria Anotimpurilor: de la iia de Sibiu, “iia cu ciocănele” ce se remarcă prin eleganţă, datorită discreţiei ornamentelor realizate printr-o tehnică deosebită cu negru, la iia din Ţinutul Pădurenilor cu “platcă” bogat ornamentată cu roşu.

Şi pălăriile sunt la mare cinste la noi în expoziţie, pălăriile de paie, clopurile maramureşene sau pălăriile bistriţene bogat ornamentate te îmbie să le probezi. Nici încălţările nu sunt lăsate în uitare. La aşa port ce aţi zice de o pereche de opinci, sau poate nişte papuci impletiţi din papură? Marame frumoase din borangic, adevărate bijuterii meşteşugite în război, alese cu forme diverse vă aşteaptă să le admiraţi şi să le luaţi acasă,.

GaleriaAnotimpurilor1 Coşuleţele din paie atât de frumoase şi practice de asemenea vă imbie la adoptarea unui nou stil în această vară, cel al tradiţiei! Veşmintele trădează însuşirile sufleteşti, reprezintă bunul gust şi simţul estetic, dau distincţie şi rafinament, devenind un mod de comunicare, iar Thomas Carlyle spunea că “dacă Croiala reflectă Intelectul şi Tendinţele, Culoarea dezvăluie Caracterul şi Inima”.

Vă aşteptăm să ne vizitaţi de marţi până duminică, între orele 10.00 – 18.00. (Simona Ghiorghieș)

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP