Un produs Blogger.

joi, iulie 09, 2009

Licitatie pentru construirea Centrului ASTRA pentru patrimoniu

”Complexul National Muzeal ASTRA a demarat procedura de achizitie publica pentru executia Centrului multifunctional din Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului, ce va gazdui depozitele de patrimoniu, laboratoarele de conservare - restaurare si Centrul pentru pregatirea Conservatorilor si Restauratorilor din Romania - CePCoR. "Cladirea va fi singura din tara care va respecta cele mai inalte standarde in conservarea preventiva si restaurarea obiectelor de patrimoniu. Avand un microclimat controlat, proiectat pe baza de simulari computerizate, depozitele de patrimoniu vor asigura conditiile optime pentru cele peste 22 000 de obiecte din colectia Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA. De asemenea, vor fi intrunite conditiile dezvoltarii la Sibiu a unui centru zonal de pregatire a specialistilor din domeniul restaurarii. Momentan, situatia depozitarii si restaurarii obiectelor de patrimoniu este una precara din cauza lipsei spatiilor adecvate si a mijloacelor tehnice necesare unor activitati de conservare - restaurare la nivel international." a declarat Valeriu Olaru, director general interimar al C.N.M. ”ASTRA”.
CNM “ASTRA” a accesat fonduri externe nerambursabile care să sprijine astfel valorificarea adecvată a patrimoniului cultural naţional administrat de Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale „ASTRA” din Dumbrava Sibiului. Aceste fonduri sunt reprezentate de Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European, componenta Conservarea Patrimoniului Cultural European. Mecanismul Financiar SEE constituie un program finanţat de Norvegia, Islanda, Liechtenstein, pentru proiecte ce contribuie la coeziune economică şi socială.
Toate informatiile legate de documentatia de atribuire sunt disponibile pe SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice). (Adriana Avram, Coordonator Proiecte)

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP