Un produs Blogger.

miercuri, iulie 01, 2009

ZIUA SUGARULUI SIBIAN Ediția a IV-a, 5 iulie 2009

Se apropie cu paşi repezi prima duminică a lunii iulie, zi aşteptată de toţi părinţii şi bebeluşii sibieni, pentru că Muzeul „ASTRA”, respectând tradiţia anilor trecuţi, vă invită să participaţi, și în acest an, la “Ziua Sugarului Sibian”, sărbătoare care a debutat pe data de 1 iulie 2006 şi, bucurându-se de un real succes, a ajuns la cea de-a patra ediție. Acest eveniment inedit a stârnit interesul unui număr mare de mămici şi tătici, care nu au ezitat să-şi demonstreze aptitudinile în cea mai grea meserie, cea de părinte, iar bebeluşii, mai cuminţi ca niciodată, şi-au gângurit planurile de viitor, care, bineînţeles, au fost premiate aşa cum se cuvine.“Ziua Sugarului” este dedicată, în primul rând, copilaşilor cu vârste între 0 şi 2 ani. Vom organiza concursuri dedicate exclusiv bebeluşilor şi copilaşilor cu vârsta de până la 2 ani: Cross-ul pe mochetã, Cross-ul Bobocel, Miss şi Mister Bebe, Miss şi Mister Bobocel. Pentru mămici şi tătici am pregătit un program special: concursuri intitulate Mămica Ştie-Tot, Tăticul Priceput, precum şi consiliere oferită de Asociaţia BABY CARE, asociaţie non-profit care se ocupă de nevoile nou-născuţilor şi sugarilor din maternitatea Sibiu, în strânsă legătură cu Centrul Regional de Promovare a Alăptării din maternitate. De asemenea, asociaţia sprijină urmărirea şi terapia nou născuţilor cu risc de a dezvolta sechele neuropsihomotorie ca urmare a unor diverse afecţiuni perinatale dar şi pregătirea profesională a asistentelor de neonatologie pentru a creşte calitatea asistenţei medicale neonatale. Reprezentanţii Asociaţiei. dr. Maria Livia Ognean, medic primar neonatologie, doctor în ştiinţe medicale, psiholog. Mioara Neagoe, dr. Valentina Bunescu – medic rezident pediatrie, vor avea prezentări despre psihologia copilului, depresia postnatală, probleme legate de alăptare, dezvoltarea psihomotorie a copilului în primul an de viaţă, semnele de alarmă legate de nutriţie şi dezvoltare, diversificarea alimentaţiei în primul an de viaţă şi rolul imunizărilor din primul an de viaţă (vaccinări), pe care părinţii cu siguranţă le vor considera utile.

Vă aşteptăm în 5 iulie a.c., în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cu mic, cu mare şi cu suzeta la purtător, pentru a sărbători împreună cea de-a patra ediţie a „Zilei Sugarului Sibian”. Evenimentul se va desfăşura între orele 10.00 şi 18.00, la Etno Tehno Parc (aflat în Muzeul „ASTRA” la intrarea dinspre Grădina Zoologică). Intrarea este gratuită pentru părinţi şi copiii până la 3 ani. Mulţumim Magazinului „LUMEA COPIILOR” – partenerul evenimentului şi sponsorilor noştri, fără de care Ziua Sugarului 2009, nu ar mai fi avut atâta farmec: Happy Bella, GynePro Medical, PF Claudiu Peţa, Best, Helen Doron – Early English şi Asociaţia Baby Care. Vă aşteptăm cu drag, pentru o petrecere a fragedei copilării, cum numai în poveşti putem găsi!

PROGRAM

Locaţie: Muzeul în Aer Liber, Platoul Etno Tehno Parc

Perioadă de desfăşurare: 5 iulie, între orele 10.00 – 18.00

Program:

ora 10.00 – Deschiderea oficială

orele 10.00 – 13.00 şi 16.00 – 18.00 – Asociaţia BABY CARE - dr. Maria Livia Ognean, medic primar neonatologie, doctor în ştiinţe medicale), psiholog. Mioara Neagoe, dr. Valentina Bunescu – medic rezident pediatrie – prezentări Power Point şi discuţii libere despre psihologia copilului, depresia postnatală, probleme legate de alăptare, dezvoltarea psihomotorie a copilului în primul an de viaţă, semne de alarmă legate de nutriţie şi dezvoltare, diversificarea alimentaţiei în primul an de viaţă şi rolul imunizărilor din primul an de viaţă (vaccinări).

Orele 10.00 – 10.30 – Înscrieri pentru următoarele concursuri:

  • Cross-ul pe mochetă (copii între 0 şi 12 luni)

  • Cross-ul Bobocel (copii între 1 şi 2 anişori)

  • Concursul Mămica Ştie-Tot

Orele 10.30 – 11.00 – Cross-ul pe mochetă

Orele 11.00 – 12.00 – Concurs Mămica Ştie – Tot

Orele 12.00 – 12.30 – Cross-ul Bobocel

Orele 12.30 – 13.00 – Festivitate de premiere pentru prima parte a zilei

PAUZĂ INTER-ACTIVĂ ÎNTRE ORELE 13.00 – 16.00

(DANS, MUZICĂ, JOCURI, DESEN Și VOIE BUNĂ)

Orele 16.00 – 16.15 – Înscrieri pentru următoarele concursuri:

  • Miss & Mister BEBE ( copii între 0 şi 12 luni)

  • Concursul Tăticul Priceput

  • Miss & Mister Bobocel ( copii între 1 şi 2 anişori)

Orele 16.15 – 16.45 – Miss & Mister Bebe

Orele 16.45 – 17.15 – Concurs Tăticul Priceput

Orele 17.15 – 17.45 – Miss & Mister Bobocel

Orele 17.45 – 18.00 – Premierea tuturor câştigătorilor concursurilor din cea de-a doua parte a zilei

PARTENER: LUMEA COPIILOR

SPONSORI: HAPPY BELLA, PF CLAUDIU PEŢA, GENERALI. BEST, GRĂDINIŢA HELEN DORON, CLINICA DE PEDIATRIE GYNE PRO MEDICAL, ASOCIAŢIA BABY CARE,

Eliza Penciu

”CNM ”ASTRA”

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP