Un produs Blogger.

marți, august 18, 2009

Ateliere practice la Olimpiada Naţională “Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”

IMG_0636 A început numărătoarea inversă a zilelor de vacanţă până la începerea noului an şcolar. Elevii care păşesc pentru prima data pragul şcolii aşteaptă cu nerăbdare prima zi de şcoală, elevii care au parcurs deja câteva clase şi-ar dori parcă să mai amâne cu câteva zile începerea şcolii pentru a se bucura în continuare de activităţile recreative din perioada vacanţei. Pentru toţi aceştia, Complexul Naţional Muzeal “ASTRA” organizează, în perioada 21-25 august, Olimpiada Naţională “Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”. Elevi talentaţi din toată ţara vor fi prezenţi pe toată perioada Olimpiadei în Dumbrava Sibiului, unde îşi vor etala abilităţile practice, creativitatea, imaginaţia pentru conturarea diferitelor obiecte tradiţionale. Aceştia sunt gata să facă demonstraţii practice pentru publicul vizitator şi de asemenea să iniţieze şi alţi doritori în arta IMG_0649meşteşugurilor tradiţionale: olărit, ţesut la război orizontal şi vertical, brodat, confecţionat podoabe, cojocărit, curelărit, confecţionat măşti, prelucrare lemn, sculptură lemn, prelucrare sau decorare a metalului, osului sau cornului, confecţionat instrumente muzicale, pictat icoane pe lemn sau sticlă, pictură naivă pe lemn sau sticlă, încondeiat ouă, împletit fibre vegetale (paie, foi de porumb sau nuiele).

IMG_0660 Aşadar, invităm toţi copiii şi elevii, însoţiţi de părinţi sau bunici, să se pregătească de începerea şcolii printr-o activitate educativă şi recreativă în acelaşi timp, de iniţiere în meşteşugurile artistice tradiţionale. Pe lângă atelierele practice oferite de participanţii la Olimpiadă, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului vor avea loc diverse spectacole de cântec şi joc popular, o paradă a portului tradiţional românesc din diferite zone ale ţării etc.

Odată cu începerea anului şcolar, elevii vor putea să participe din nou la activităţile cultural-educative organizate de Muzeul ASTRA prin programul de pedagogie muzeală în sală.

Emanuela Cîmpean- muzeograf

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP