Un produs Blogger.

marți, august 18, 2009

Tabăra de meşteşuguri artistice tradiţionale “Fără limite - Împreună întru Tradiţie” organizată pentru tineri cu dizabilităţi din întreaga ţară în perioada 21-25 august 2009 în Muzeul în aer liber

 

afis_blank_Fara_limite În urma bunei colaborări în cadrul organizării Expoziţiei cu vânzare “Inima de copil în mâna noastră”, ce cuprinde obiecte realizate de tineri cu dizabilităţi din întreaga ţară, expoziţie pe care o mai puteţi admira încă, la parterul Casei Artelor, Complexul Naţional Muzeal “ASTRA” organizează, în perioada 21 - 25 august 2009 în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, sub patronajul Departamentului Creatorilor Populari cu Dizabilităţi, Tabăra de meşteşuguri artistice tradiţionale “Fără limite – Împreună întru Tradiţie”, dedicată tinerilor cu dizabilităţi din întreaga ţară.

Participanţii vor avea ocazia să înveţe meşteşuguri tradiţionale la alegere (ţesut, brodat, olărit, pictură pe sticlă şi lemn, ţesut zgărdane, împâslit). Cu ajutorul celor trei doamne, care s-au oferit să le fie instructori pe durata taberei, Magdalena Schneider – creator popular din Cisnădie (ţese, împâsleşte... ), Maria Vlad (ţese şi le va dona copiilor un răzoi de ţesut, pe care să îl ia cu ei acasă pentru a continua meşteşugul) din Cut, jud. Alba şi Benonia Vlăjie creator popular din Sibiu (pictează icoane pe sticlă şi lemn), tinerii vor reuşi pe viitor să realizeze obiecte de inspiraţie tradiţională, care vor putea fi comercializate. Totodată, ei vor avea şansa să interacţioneze şi cu micii meşteri, participanţi la Olimpiada Naţională “Meşteşuguri artistice tradiţionale”, eveniment desfăşurat în aceeaşi locaţie şi perioadă cu tabăra.

Vă invităm să desluşiţi tainele tradiţiei alături de tinerii (persoane cu dizabilităţi mentale mici şi medii) şi pedagogii acestora din cadrul:

  • Centrului cu Profil Ocupaţional pentru Persoane cu Dizabilităţi “Wilhelmina”, Locuinţei Moderat Protejată Apartament IV şi Casei “Franz Max” din Oradea, jud. Bihor

  • Centrului cu Profil Ocupaţional pentru Persoane cu Dizabilităţi “Diakoniewerk” Sibiu/Hermannstadt

  • Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 Sibiu

Lucrările acestora se pot admira şi achiziţiona la Casa Artelor, Piaţa Mică, nr 22.

Muzeograf,

Arsenie-Andre Mihaela

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP