Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 16, 2009

Expoziţia Amintiri din călătorie


Din data de 21.09.2009 până în 18.10.2009, în sala de expoziţie a Complexului Naţional Muzeal „ASTRA”, din CASA ARTELOR, situată în Piaţa Mică, 21, Sibiu, se va desfăşura expoziţia Amintiri din calatorie! De la material la digital. O retrospectiva a tipologiei DONAŢIILOR si DONATORILOR, care va fi realizată cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional. Vernisajul expoziţiei, la care vă invităm să participaţi, luni, 21 septembrie, la orele 19:30, va avea loc în Casa Artelor.
Expoziţia este o incursiune în timp şi spaţiu, pe urmele marilor exploratori aducând înaintea vizitatorului atât călătorul, spunându-i povestea prin culturile de care acesta a fost atras, cât şi obiectul devenit ulterior exponat în muzee. Ineditul propus publicului în această expoziţie de etnografie universală se constituie pe baza imaginilor 2D (printuri, multimedia) şi a reprezentărilor unor simboluri arhitectonice budiste concretizate prin reproducerile donate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică – Centrul de Restaurare prin Tehnici Optoelectronice INOE- CERTO, partenerul la acest proiect, Muzeului de Etnografie Universală „Franz Binder” (CNM “ASTRA”).
Contrastul intenţionat, prin alăturarea celor mai exemplificative piese, de natură materială din Colecţia de Etnografie Universala “Franz Binder”, de ultima donaţie de factură virtuală, are menirea de a sublinia valoarea informaţională.
Pornind de la această valoare, expoziţia urmăreşte să prezinte atât o nouă formă de donaţie, cât şi, informaţii riguroase şi importante despre civilizaţii bogate, dar atât de îndepărtate, obţinute ca urmare a unor campanii de cercetare ce utilizează cele mai avansate tehnici de cercetare. Astfel, vizitatorilor le este oferită, chiar la ei în oraş, o călătorie inedită în lumi mai puţin accesibile, dar deosebit de frumoase.
În afara faptului că ne aflăm în Anul internaţional al creativităţii şi inovaţiei, perioada propusă pentru realizarea expoziţiei, se încrucişează favorabil pe intervalul 21-25 septembrie cu evenimentul internaţional LACONA (Lasere în Conservarea Operelor de ARTĂ) - cel mai mare congres al aplicaţiilor fotonicii în restaurare-conservare, eveniment la care vor participa specialişti din cele mai prestigioase muzee din lume şi instituţii de renume (UNSCO, Getty, ICOMOS), reuniune organizată de INOE în colaborare cu CNM “ASTRA” la Sibiu. Astfel peste 300 de invitaţi şi participanţi preconizati: specialisti, investigatori, conservatori etc., vor avea şi ei acces la această expoziţie cu o tematică inedită şi credem de mare impact asupra publicului larg.


Andrea Bernath

Conservator

Muzeul „ASTRA”

Posteaza un comentariu

Trimiteți un comentariu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP