Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 16, 2009

A început construcţia Centrului ASTRA pentru patrimoniu


În Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului au demarat, la începutul acestei luni, lucrările de construcţie ale Centrului ASTRA pentru patrimoniu - un total de 1878 mp de spaţiu multifunţional – depozite pentru colecţiile de patrimoniu, laboratoare de conservare şi restaurare, centru de resurse şi pregătire pentru conservatorii şi restauratorii din România.
Laboratoarele de conservare şi restaurare vor deservi Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Dumbrava Sibiului acoperind domeniile de restaurare ceramică, textile, lemn policrom, piele, investigaţii chimice. Dotările laboratoarelor vor fi de ultimă generaţie, asigurând maximul de condiţii pentru gestionarea activităţii de conservare activă şi preventivă a colecţiilor, iar Centrul pentru Pregătirea Conservatorilor şi Restauratorilor oferă spaţii de documentare şi sală de conferinţe.
Construirea Centrului oferă şansa de a salva de la o potenţială degradare valorile de patrimoniu deţinute de Muzeul “ASTRA”, având în vedere că în prezent nu sunt asigurate condiţiile de depozitare şi conservare a acestora. Astfel, va exista o clădire construită la standarde internaţionale, cu eficienţă energetică maximă şi microclimat controlat.
Centrul este construit de firma Con-A din Sibiu, câştigătoarea licitaţiei de execuţie a lucrărilor, şi va fi finalizat, conform graficului, până la 31 august 2010. Proiectul este realizat printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European.

Adriana Avram
Coordonator Proiecte
CNM ASTRASibiu, Piata Mica nr. 110758 038 666tel. 0269 216 741fax. 0269 218 060www.muzeulastra.ro

Posteaza un comentariu

Trimiteți un comentariu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP