Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 09, 2009

Restauratorii CNM ASTRA - Sibiu - prezenţi la Sesiunea internaţională MATCONS 2009, Craiova

Foto1 În perioada 15 – 19.09.2009 se va desfăşura Salonul şi Sesiunea internaţională de comunicări ştiinţifice, organizată de Muzeul Olteniei şi ICOM România MATCONS 2009. La această acţiune vor participa 14 conservatori şi restauratori ai Departamentului de Conservare şi Restaurare din CNM ASTRA, Sibiu. Alături de ei vor fi invitaţi şi specialişti din străinătate. Prin intermediul acestei întâlniri se doreşte un bogat schimb de experienţă şi un bun prilej pentru deschiderea unor noi orizonturi de colaborare.

Delegaţia condusă de D-l. Dir. Gen. Valeriu Olaru va participa la Salonul de restaurare cu un număr de 26 obiecte atent selectate de experţii Muzeului din Craiova, cuprinzând toate categoriile de suporturi existente în colecţiile Complexului. Alături de aceste obiecte conservatorii şi restauratorii vor participa şi cu susţinerea unor comunicări privind studii recente în domeniul materialelor suport, studii ale materialelor utilizate în conservare – restaurare, studii de caz, conservarea colecţiilor etnografice precum şi restaurarea obiectelor din colecţiile CNM ASTRA.

Salonul şi Sesiunea de comunicări MATCONS 2009 va cuprinde şi o excursie documentară care se va încheia în data de 19.09.2009.

Vom reveni cu impresiile acumulate de către conservatorii şi restauratorii departamentului la întoarcerea în Sibiu, a precizat şef Serviciu restaurare obiecte muzeale Fogarascher Sorin.

Biroul de Presă al C.N.M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP