Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 02, 2009

Targul Mestesugarilor Rromi editia a VI-a, 5-6 septembrie 2009 Piata Mica, zona pietonala din fata Casei Artelor

2009_TARGUL MESTESUGARILOR RROMI In Piata Mica, in zona din fata Casei Artelor, va fi organizat, si in acest an, un targ al mestesugarilor rromi. Au fost invitati doar mestesugari de etnie rroma, cei care confectioneaza obiecte din cupru, lemn, nuiele, aluminiu, argint. Sunt mestesugari rromi carora li se ofera, intr-un cadru organizat, ocazia de a-si comercializa propriile creatii. Vor fi prezenti caldararii din Bratei, judetul Sibiu, rudarii din renumitul „centru” Babeni, judetul Vâlcea, argintarii din Alexandria, judetul Teleorman, impletitorii de nuiele din Fofeldea si Talmaciu, judetul Sibiu, iar, ca element special, va fi cortorarita din judetul Sibiu, pe care publicul a cunoscut-o deja la Noaptea Muzeelor. Dumneaei „va da in carti” celor interesati de soarta lor in dragoste, bogatie, sanatate.

In cadrul Targului Mestesugarilor Rromi, Complexul National Muzeal ASTRA a invitat si un grup de fete, din neamul rromilor turci, din Medgidia, judetul Constanta. Acest grup va oferi spectacole de dans specifice rromilor xoraxaj, precum si poezii in limba rromani, cu traducere in limba romana.

Targul Mestesugarilor Rromi se uneste anul acesta cu Zilele Culturii Rromilor, manifestare organizata de Centrul Crestin al Rromilor și care va organiza la Sibiu simpozioane despre situatia actuala a rromilor, in acelasi timp oferindu-se si spectacole de dansuri si muzica, pe scena amplasata in fata Casei Artelor, sambata si duminica dupa orele 17.

Oana Burcea

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP