ZILELE EUROPENE ALE PATRIMONIULUI LA MUZEUL DE ETNOGRAFIE ŞI ARTĂ POPULARĂ SĂSEASCĂ „EMIL SIGERUS”
În cadrul expoziţiei, 326 de cahle sunt prezentate cronologic, ţinându-se seama de tehnicile de lucru folosite la realizarea lor, începând cu cele din secolul al XV-lea, nesmălţuite cu reprezentări biblice, mitice, animale fantastice, până la cele din secolul al XIX-lea, smălţuite cu verde şi pictate policrom cu albastru de cobalt, verde, galben şi brun.
Dacă în anul 2006, a fost editat cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice Catalogul colecţiei de cahle a Muzeului ASTRA, în acest an a apărut o nouă publicaţie Setul de vederi „Cahle transilvănene”, în care sunt prezentate, în condiţii grafice excepţionale, în limbile română, germană şi engleză 12 cahle, cele mai valoroase şi mai reprezentative din colecţie.
Noul afiş bilingv (român-german) şi reorganizarea expoziţiei, programată pentru anul viitor, vor schimba imaginea muzeului, situându-l la nivelul celor de talie europeană.
Aşadar, Vă aşteptăm să descoperiţi povestea cahlelor, după următorul program :
Miercuri-duminică, orele 10-18 (vara) şi 9-17 (iarna).
În perioada 18-27 septembrie 2009 accesul în expoziţie se va face prin Piaţa Mică, nr.11 (Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”).
Trimiteți un comentariu