Un produs Blogger.

joi, martie 25, 2010

Ambasadorul Poloniei în vizită la Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului


   În cursul săptămânii trecute, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA a primit vizita domnului Wojciech ZAJĄCZKOWSKI, ambasadorul Poloniei în România. Însoţit de un secretar de stat din Polonia, domnul ambasador a declarat că a ţinut neapărat să viziteze muzeul, despre care auzise numai lucruri bune, intenţia Domniei-Sale fiind aceea de a crea condiţiile necesare începerii unei colaborări între specialişti în domeniul muzeologiei şi patrimoniului din România şi Polonia.
    Într-o primă fază, vor fi stabilite relaţii de colaborare între muzeul sibian şi reprezentanţi ai muzeelor din Cracovia. Vizita domnului ambasador va fi urmată, la sfârşitul acestei luni, de cea a unei delegaţii de specialişti.

    Domnul ambasador a fost impresionat de frumuseţea muzeului şi de complexitatea activităţilor desfăşurate în cadrul acestuia. Vorbind despre calitatea monumentelor şi despre reprezentativitatea acestora pentru civilizaţia românească, domnul ambasador a mărturisit faptul că are şi rădăcini româneşti, familia Domniei-Sale stabilindu-se, în trecut, în zona montană a Poloniei după o reglementare cunoscută sub denumirea de „Legea vlahă”. Rădăcinile româneşti ale domnului ambasador  sunt demonstrate şi de interesul pentru limba română, în care reuşeşte adeseori să-şi exprime gândurile.
    Notându-şi ideile în Cartea de impresii, domnul ambasador nu a uitat să menţioneze importanţa pe care astfel de muzee o au în a-i ajuta pe europeni să-şi cunoască rădăcinile.

Biroul de presă al C.N.M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP