Un produs Blogger.

marți, martie 30, 2010

Să retrăim, să ne reamintim, să cunoaştem...

Postul Paştelui se încheie cu Săptămâna Patimilor lui Hristos, săptămână în care credincioşii se îngrijesc sufleteşte şi trupeşte pentru Înviere, fac curăţenie generală în gospodărie, în casă, interiorul trebuie să strălucească, iar până la Joia Mare, femeile se străduiau să termine torsul fibrelor vegetale.
Ultima vineri din Postul Mare este numită şi Vinerea Paştilor, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagră, Vinerea Seacă sau Vinerea Mare. Conform tradiţiei creştine este ziua în care Iisus a fost răstignit şi a murit pe cruce pentru răscumpărarea păcatului lumesc. Vinerea Mare este zi de post negru.
Sâmbăta Mare este ultima zi de pregătire a Paştilor, când gospodinele trebuie să pregătească bunătăţile mesei de Paşti şi hainele noi ce urmează să fie îmbrăcate în zilele de Paşti.
Este o perioadă de mare încărcare sufletească, care ne duce cu gândul la familie, prieteni, la cei care nu mai sunt sau la cei nevoiaşi...şi...fără să ştim...alunecăm în amintirea vremurilor de altădată. Vă invităm la Casa Artelor, Piaţa Mică nr. 21, să păşim împreună în atmosfera intimă a interiorului de altădată, generată de frumoasele piese textile ţesute de mamele, bunicile şi străbunicile noastre.
Expoziţia A ţese...între locuire şi amintire în sudul Transilvaniei, organizată de Complexul Naţional Muzeal „ASTRA” Sibiu, Vă aşteaptă şi în Săptămâna Luminată, într-un cadru cald, intim de petrecere a timpului liber de la orele 9 ale dimineţii până la orele 17 ale după amiezii.
_______________
În zilele de 3-5 aprilie expoziţia este închisă.


Muzeograf,
Elena Găvan

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP