Un produs Blogger.

miercuri, aprilie 21, 2010

Morisca din Muzeul ASTRA

Săptămâna trecută, Muzeul ASTRA a început campania de promovare a ultimei apariţii editoriale dedicate copiilor. Dacă joi şi vineri, cartea de poveşti „Morişca din muzeu”, de Simona Ghiorghieş a fost citită împreună de elevii care au participat la programul de pedagogie muzeală, desfăşurat de muzeul nostru, a venit rândul sa ieşim cu noua publicaţie spre publicul larg.
Evenimentul este strâns legat de data de 2 aprilie,  Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi iniţiem o nouă colaborare, cea dintre muzeu, Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi o librărie, Alexandria Librării. De altfel, “Artă, măiestrie, dragoste…” este unul dintre cele mai importante proiecte pe care Alexandria Librării le lansează în acest an, în care se pune accentul pe tradiţia specific românească.
Astfel, sâmbătă - 24.04 - şi duminică -25.24, începând cu orele 14.00, vom face o lectură publică în Alexandria Librării din Promenada Mall Sibiu, unde vă aşteptăm cu drag pentru a asculta „Morişca din muzeu”, proaspăt scoasă pentru voi din sacul de poveşti al Muzeului ASTRA. Publicaţia a fost editată în cadrul Târgului Naţional de Jucării şi are la bază povestea unui copil sibian, ce a trecut pragul Muzeului  ASTRA.
Organizatorii lansează cu acest prilej  concursul „Povestea mea în Muzeul ASTRA.
La această activitate sunt invitaţi toţi copiii ce vor să asculte poveşti noi, spuse de muzeografi, într-un cadru cald, cel al librăriei. Pe lângă activitatea interactivă desfăşurată cu elevii (confecţionarea de morişti), se pregăteşte un stand de carte, cu publicaţiile Muzeului ASTRA pentru copii.. Dintre acestea amintim: Abecedarul şi Dicţionarul Etimologic, Cartea de colorat, puzzle-uri.

Simona Ghiorghies
Muzeograf MCT Astra

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP