Un produs Blogger.

joi, aprilie 29, 2010

Profesor de la Sorbona în vizită la Sibiu

    Complexul Naţional Muzeal ASTRA a primit, în această săptămână, vizita domnului Francis Conte, profesor la Universitatea Paris IV Sorbonne şi coordonator al Direcţiei pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul Muzeului Civilizaţiilor Europene şi Mediteraneene din Marseille. Bun cunoscător al ţărilor din Europa Centrală şi de Est, domnul Conte a dorit să identifice posibili parteneri în scopul unei prezenţe cât mai bune a civilizaţiei româneşti în cadrul proiectului acestui mare muzeu, ce urmează să fie finalizat până în anul 2013.
    Vizita în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA i-a adus răspunsuri la o parte din întrebări, domnia sa având astfel certitudinea că vor putea fi găsite posibilităţi de colaborare, prin realizarea unui studiu al influenţelor existente, de-a lungul timpului, între civilizaţiile din zona Mării Mediterane şi cele din zona Mării Negre. Muzeul sibian este o dovadă vie a multiplelor influenţe, atât la nivelul tehnicii preindustriale, cât şi în ceea ce priveşte circulaţia ideilor şi a curentelor culturale, în general. La sfârşitul vizitei, oaspetele francez şi-a notat câteva gânduri în Cartea de impresii a muzeului: „Ce muzeu in aer liber exceptional prin importanta colectiilor sale, prin calitatea amplasarii monumentelor aşa cum erau in situ, dar si prin complementaritatea constructiilor!”
    Miercuri, 28 aprilie 2010, domnul Francis Conte a vizitat şi o parte din depozitele Complexului Naţional Muzeal ASTRA din zona centrală a oraşului, fiind impresionat de diversitatea şi de calitatea excepţională a obiectelor de patrimoniu, dovadă esenţială a multiculturalităţii Sibiului şi a Transilvaniei, în general.
    Vizita domnului Conte continuă, pe parcursul acestei săptămâni, cu alte întâlniri de lucru, cu reprezentanţi ai altor importante instituţii culturale şi educaţionale din Sibiu.

Biroul de presă al C.N.M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP