Un produs Blogger.

marți, mai 11, 2010

Muzeele în perspectivă nocturnă - Noaptea Muzeelor la Complexul Naţional Muzeal ASTRA

    Muzeul ASTRA a pregătit, şi in acest an, un program bogat pentru Noaptea Muzeelor, inbinand educaţia cu divertismentul, plimbările de agrement cu atelierele de observare astronomică, muzica populară cu jazzul şi multe altele.
    Incepad cu orele 21,00, in Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (în aer liber), pe scena de pe lac, va fi prezentat spectacolul Casanova, realizat de Teatrul "Andrei Muresanu" din Sfantu Gheorghe. Casanova este o comedie bazată pe texte erotice veneţiene din perioada renascentistă. Regizorul şi scenograful M. C. Ranin a construit un spectacol in care culoarea, lumina, costumele şi universul sonor - de un fast extraordinar - se inbină cu jocul plin de fantezie şi energie al trupei teatrului. Sosirea la Veneţia a lui Casanova iscă o serie întreagă de încurcături, pline de umor şi ironie, prilej de a ne reîntâlni cu nenumăratele pagini dedicate ilustrului personaj. Actorii dau viaţă, cu un haz debordant, intrigii şi uneltirilor ce se ţes in jurul celebrului Casanova, într-un peisaj veneţian fluid...
    Jazzul va fi bine reprezentat la această ediţie, prin două recitaluri: Radu Ghizăşan va concerta in Muzeul in aer liber, incepand cu orele 22,15, iar trupa Guilty lemon va concerta la „Casa Artelor”, incepad cu orele 22,30.
    Nu va lipsi, bineinţeles, nici folclorul. Grupul bărbătesc Cetina de brad va concerta pe scena de pe lac incepad cu orele 19,00, fiind urmat de Căluşarii din Răşinari şi de ansamblul Plaiuri sibiene.
    Iubitorii de film sunt invitaţi in sala de conferinţă a Pavilionului Central (in Muzeul in aer liber), unde Studioul ASTRA Film va difuza următoarele producţii: Muzeul ASTRA 2007 (Dumitru Budrala, Romaia, 2008, 34 min), Rudăria. Satul morilor (Dumitru Budrala, Romania, 2001, 22 min); Sibiu (Dumitru Budrala, Romania, 2007, 26 min); Olarul din Biniş (Cosmin Ţiglar, Romaia, 2006, 27 min); Viva Constanţa! (Emese Ambrus, Romaia, 2007, 48 min); A fancy house / O casă aparte şi Şapte poveştiri de dincolo. Strigoii (Florin Iepan, Romaia, 1999, 46 min). Filmele vor fi difuzate intre orele 20,00 şi 01,00.
    Unităţile muzeale din Piaţa Mică vor oferi vizite ghidate şi conferinţe, incepand cu orele 20,00, iar Etno-Tehno Parcul din Muzeul in aer liber va găzdui workshopul de astronomie populară, intre orele 22,00 şi 01,00.
    Concertul de toacă de la Biserica din Bezded (orele 18,00), spectacolul de dans medieval al trupei Amaro, precum şi concursurile de tot felul vor completa programul din acest an.
    Aşadar, un program pentru toate varstele şi pe toate gusturile, in 15 mai 2010, la Muzeul ASTRA! Veniţi să priviţi muzeul altfel, veniţi să vă bucuraţi de Noaptea Muzeelor! Intrarea este liberă in toate unităţile muzeale.

Descarca AICI program Noaptea Muzeelor, Ziua Internationala a Muzeelor
Adriana Capota

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP