Un produs Blogger.

luni, septembrie 13, 2010

Târgul de Produse Tradiţionale Slow Food în Sibiu, la a treia ediţie

   Târgul  de  Produse  Tradiţionale  Slow  Food  se desfăşoară pentru a treia oară la Sibiu, în data 18 septembrie, având drept locaţie Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, unde sunteţi invitaţi, cu începere de la ora 10.00. Acest târg de bucate alese, făcute după reţete transmise din generaţie în generaţie, vă îmbie cu delicioase prăjituri de casă,  hencleş, pâine coaptă pe vatră, cozonaci, brânzeturi, preparate din carne, preparate din peşte, condimente, ceaiuri, zacuscă, suc de roşii, murături, dulceţuri şi câte şi mai câte. Târgul vă pune la dispoziţie şi metode de întărire şi protejare a sistemului imunitar în această perioadă prin aportul de miere cu propolis, scorţişoară, lăptişor de matcă sau polen.
   Târgul de Produse Tradiţionale Slow Food Sibiu, organizat de către Asociaţia  Judeţeană de Turism  Sibiu,  Fundaţia  ADEPT  Transilvania şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA,  cu  sprijinul  Consiliului  Judetean  Sibiu, va menţine puntea de legătură creată între producătorii de produse tradiţionale şi toţi  consumatorii interesaţi de o hrană sănătoasă. Crearea  unei  reţele  de  târguri  cu produse tradiţionale în marile oraşe din România se încadrează în liniile obiectivelor propuse de către organizaţia internaţională Slow Food, prin crearea unui mediu economic stabil pentru micii producători şi prin educarea consumatorilor în  ceea  ce  priveşte  produsele  tradiţionale,  locale şi  sănătoase.  Slow  Food  a  fost  fondat  în  nul 1989 ca o replică la fast food şi viaţa grăbită, la dispariţia tradiţiilor culinare locale şi la interesul scăzut pentru mâncarea consumată, provenienţa şi gustul acesteia şi la modul în care alegerea alimentelor influenţează lumea din jurul nostru.
   Târgul Slow Food Sibiu se înscrie  în proiectul dezvoltat de Fundaţia ADEPT Transilvania de sprijinire a micilor fermieri, proiect finanţat din  fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei,  prin intermediul Programului Norvegian de Cooperare pentru creştere economică şi dezvoltare sustenabilă în România. Alături de bucate delicioase specifice Transilvaniei, gurmanzii vor putea degusta şi mâncăruri savuroase preparate la ceaun.
   Te aşteptăm să te desfeţi cu bucuriile toamnei şi să spui Da unei vieţi sănătoase!

Mihaela Văcariu
Muzeul ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP