Un produs Blogger.

joi, octombrie 14, 2010

Oficialităţi în vizită la Muzeul ASTRA


    Miercuri, 13 octombrie 2010, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA a primit vizita Excelenţei Sale Domnul Mark Gitenstein, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. Vizita a durat peste două ore şi a inclus o prezentare amplă a patrimoniului tradiţional din Dumbrava Sibiului, domnul ambasador apreciind dăruirea cu care specialiştii Complexului Naţional Muzeal ASTRA protejează simbolurile satului românesc.
    Cuvintele de laudă au fost menţionate şi în Cartea de Onoare a Muzeului, domnul ambasador considerând că Muzeul ASTRA poate servi drept model pentru orice instituţie de profil din lume: „Ce muzeu minunat! Am fost, în special, impresionat de dăruirea faţă de autentic. Sper ca mai mulţi americani să viziteze Sibiul. Văd cât de mult îşi apreciază românii cultura. Am putea învăţa de la voi.” Domnul ambasador a ţinut, de asemenea, să precizeze că are rădăcini româneşti.
    Tot în această săptămână este anunţată, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, o altă delegaţie importantă: experţi europeni în domeniul agriculturii, însoţiţi de domnul Dacian Cioloş, comisar european pentru agricultură.
    Delegaţiile din această perioadă pot profita de prezentări şi de animaţii specifice sezonului pe care îl traversăm: mustăria de la Cârciuma din Bătrâni va fi deschisă până în 17 octombrie, acesteia adăugându-i-se, vineri, şi o expoziţie de produse tradiţionale. Meşteri cu renume, din toată ţara, vor prezenta tehnicile de realizare a unor obiecte din ceramică, textile, icoane, împletituri din fibre vegetale, pielărit, cojocărit etc.Cincisprezece standuri vor fi disponibile începând cu ora 11,00, tot în zona Cârciumii din Bătrâni. O parte din meşterii invitaţi vor fi însoţiţi de copii care se perfecţionează, sub directa lor îndrumare, în meşteşuguri tradiţionale şi care vor face demonstraţii practice pentru publicul prezent.
Biroul de presă al C.N.M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP