Un produs Blogger.

luni, februarie 28, 2011

Fotografii din Altaiul Siberian şi Kamchatka la Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”

    Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”, unitate a Complexului Naţional Muzeal ASTRA Sibiu, vă propune o interesantă şi captivantă incursiune în lumea asiatică prin intermediul expoziţiei temporare „Călătorind prin Altai şi Kamchatka”, ce va fi vernisată joi, 3 martie 2011, ora 13, la sediul instituţiei din Piaţa Mică, nr. 11.
    Manifestarea se va deschide la ora 12 printr-o conferinţă susţinută de autoarea imaginilor, care va prezenta informaţii şi impresii despre locurile şi populaţiile cu care a intrat în contact pe parcursul călătoriei sale în Asia. Acţiunile se adresează publicului larg de toate vârstele, cu precădere studenţilor de la facultăţile de geografie-turism, etnologie şi jurnalistică. Ele se încadrează în obiectivul general al Muzeului „Franz Binder” de a face mai bine cunoscute aspecte privind culturile popoarelor lumii şi se înscriu în orientarea instituţiei de colaborare cu specialişti, colecţionari sau călători care au luat parte  direct la viaţa oamenilor de pe alte continente.
    Gabriela Medrea, absolventă a facultăţii de ziaristică, îşi împarte activitatea profesională între munca de jurnalist şi cea de web-designer. Fotografia face parte din atributele meseriei pe care o practică, fiindu-i deopotrivă, pasiune.
    Expoziţia reuneşte un număr de 71 de fotografii originale, înfăţişând diverse aspecte etnografice şi geografice, pe care Gabriela Medrea le-a realizat în anul 2008, când a călătorit alături de Uca Marinescu şi Marian Curculescu în Altaiul Siberian  şi Kamchatka, zone cu particularităţi destul de puţin cunoscute publicului larg.
    Republica Altai, parte integrantă a Federaţiei Ruse, este situată in inima Asiei, la frontiera dintre Kazahstan, Mongolia şi China. Zona este deschisă turismului din anul 2003, iar călătoria a avut ca scop cunoaşterea acestui ţinut, a populaţiei altaiene şi urmărirea eclipsei totale de soare din 1 august 2008.
    Mulţi turişti vin în Altai pentru a întâlni vindecători şamani şi cu credinţa că privind spre muntele Belukha - considerat un munte sfânt şi poarta spre Shambala - se încarcă cu energie pozitivă.
   Timp de 50 de ani, până în 1990, peninsula Kamchatka a fost inchisă străinilor, datorită infrastructurii militare ultra-secrete. Fotografiile expuse ilustrează diverse forme de activitate vulcanică cu apă termală, gheţari şi structuri sulfurice dintre vulcanii Goreli si Mutnovski.
     În cadrul muzeului sibian, fotografiile ce alcătuiesc expoziţia  vor putea fi vizionate până la data de 3 aprilie, de marţi până duminica, între orele 9 – 17.

Raluca Buşie,
Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP