Un produs Blogger.

luni, februarie 28, 2011

Mărţişorul la Galeriile de Artă Populară

    Galeriile de Artă Populară de la Casa Artelor (Piaţa Mică, Nr. 21) şi din Muzeul în aer liber s-au pregătit de primăvară! După cum v-a obişnuit deja Muzeul ASTRA, vă invităm să schimbăm anotimpurile împreună! În preajma zilei de 1 martie, Galeriile de Artă Populară etalează, şi anul acesta, spre vânzare o bogăţie de mărţişoare confecţionate din materiale ecologice: lână, ceramică, mărgele, fibre vegetale, lemn, etc.
   Amuletele prinse în şnurul roş-alb sunt meşterite de renumiţi artizani şi simbolizează renaşterea naturii, „primăvara” sufletului şi sunt purtătoare de noroc şi bogăţie. Micul coşar negru este un simbol vechi al norocului, caracteristic traditiei românesti. Hornarul simbolizează norocul şi aduce fericire şi prosperitate. Ghiocelul marţisor, simbol al puterii de îndurare, al curajului şi al fidelitaţii nezdruncinate, aceasta floare da speranţă. Buburuza este un simbol recunoscut ca aducator de noroc si protectie pe tot cuprinsul Europei. Trifoiul cu patru foi este un simbol des intilnit la multe popoare. Unele legende spun ca trifoiul cu patru foi este singurul lucru pe care Eva l-a luat cu ea cind a fost izgonita din Paradis. Potcoava este, însa, unul dintre cele mai cunoscute talismane aducatoare de noroc din lume. Potcoavele au fost facute, la inceput, din fier si aveau reputaţia de a ocroti oamenii şi animalele de vrăjitoare, zâne şi duhuri rele.
    Vă aşteptăm în Piaţa Mică, la numărul 21, chiar lângă Podul Minciunilor, între orele 09.00  şi 17.00 pentru a admira şi cumpăra obiectele expuse spre vânzare de Galeria Anotimpurilor!

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP