Un produs Blogger.

marți, aprilie 05, 2011

Olimpiada “Meşteşuguri artistice tradiţionale” - faza judeţeană - Avrig - 7 mai            Sâmbătă, 7 mai 2011, Complexul Naţional Muzeal ASTRA alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, Clubul Copiilor Avrig şi Consiliul Local Avrig, Vă dă întâlnire în localitatea Avrig la Sala Pavilion din incinta Casei de Cultură, localizată pe strada Avram Iancu, începând cu orele 900 ale dimineţii, la cea de a XVI-a ediţie a fazei judeţene a Olimpiadei Meşteşuguri artistice tradiţionale”.
Tineri, cu vârsta cuprinsă între 6-18 ani, care au deprins unul dintre meşteşugurile tradiţionale, fie în familie, de la mari creatori populari, fie în şcoală sau la Cluburile Copiilor şi Elevilor se pot înscrie până în data de 3 mai 2011 la Clubul Copiilor Avrig (0269.523465 sau 0745.564094) şi/sau Muzeul ASTRA (0269.217869 sau 0756.085775, fax. 0269.218060). Reamintim publicului sibian că la faza pe judeţ a Olimpiadei numărul participanţilor este limitat la trei elevi - selecţionaţi, în prealabil, la nivel de unitate şcolară şi/ sau conexe - pentru unul din meşteşugurile tradiţionale: olărit, ţesut, brodat, confecţionat podoabe sau măşti, cojocărit, curelărit, sculptură lemn, prelucrare sau decorare a metalelor, osului sau cornului, confecţionat instrumente muzicale, pictat icoane pe lemn sau sticlă, încondeiat ouă, împletit paie, foi de porumb sau nuiele.
              Menţionăm că în conformitate cu Regulamentul, participanţii se vor prezenta la Avrig în costumul popular specific localităţii de origine, iar lucrările prezentate în concurs trebuie să respecte tradiţia locală a genului, lăsând loc şi exprimării talentului şi forţei de creaţie proprii, însă, manifestate în deplin respect pentru spiritul original al tradiţiei.
Vă aşteptăm să-i încurajăm împreună şi în acest an pe elevii sibieni, care se vor întrece în ale ţesutului, brodatului, cojocăritului, confecţionatului de măşti, pictatului de icoane pe lemn sau sticlă, împletitului de papură, etc pentru a ocupa locul întâi, reprezentând astfel, judeţul nostru la faza naţională ce se va desfăşura în perioada 25-28 august 2011, în Muzeul în aer liber, din Dumbrava Sibiului. 
La Avrig, atmosfera de sărbătoare va continua şi duminică, 8 mai, cu Festivalul Folcloric „Moştenire din Bătrâni”, ediţia a XVI-a. Festivalul va debuta anul acesta la orele 1000 ale dimineţii cu parada portului popular şi va continua, începând cu orele 1200, cu programul artistic. 

Muzeograf Elena Găvan
Muzeul Civilizaţiei Transilvane ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP