Un produs Blogger.

marți, mai 31, 2011

9000 de vizitatori fericiţi la Târgul Naţional de Jucării!

Complexul Naţional Muzeal ASTRA a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, cea de a patra ediţie a Târgului Naţional de Jucării, ediţie care a  reunit în Parcul Tineretului făuritori de jucării din Bucureşti, Braşov, Piteşti, Corund, Vâlcea, Târgovişte, dar şi din Sibiu şi Cisnădie. Aceştia au adus mai aproape de copii păpuşile din pânză, maşinuţele din lemn, basmele populare, dar şi dulciurile copilăriei: turta dulce, vata pe băţ şi merele glasate. 
Muzeul ASTRA le-a oferit prilejul copiilor ce au vizitat târgul să înveţe a-şi făuri propria jucărie alături de creatorii populari. Fetele şi-au făcut păpuşi din pânză cu Doina Nistor, băieţii au ansamblat maşinuţe cu Florin Poptean, iar cu toţii la un loc au mers spre roata olarului Gheorghe Ţambrea şi spre sticla şi culorile Rodicăi Berghezan pentru a se apropia de tainele lutului şi ale pictării icoanelor. Copiii veniţi la acest eveniment au făcut o morişcă - simbolul târgului nostru, păpuşi din aţă, colaje şi multe altele, şi toate acestea  în familie: copii, părinţi, bunici şi muzeografi, cu toţii bubcurându-se de atmosfera copilăriei (re)create aici de muzeografii Muzeului ASTRA.
Lume multă a venit să ne viziteze în cele două zile, Târgul Naţional de Jucării bucurându-se de aprox 9.000 de vizitatori, copii şi părinţi bucurându-se împreună de jucării şi jocuri, dar şi de teatru, care a fost cu drag oferit celor mici de către Teatrul Gong. Mulţi au trecut şi pragul atelierul fotografic unde gazdă a fost Louis Guermond, una dintre noutăţile acestui târg. Pe fundalul de studio reconstituit în aer liber, s-au capturat amintirile de târg: cu jucăria în mână, cu dulcele spre gură şi cu părintele de mână.
A mai trecut un an peste noi, am făcut 4 anişori de târg, iar la anul să ne vedem cu bucurie în acelaşi loc: Parcul Tineretului, spre acelaşi timp: în weekendul din preajma zilei de 1 iunie, şi cu aceaşi oameni: făuritorii de jucării tradiţionale!
Muzeul ASTRA vă doreşte un 1 iunie plin de bucurie, voioşie şi iubire de frumos, de artă de tradiţie!

Simona Ghiorghieş 

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP