Un produs Blogger.

miercuri, mai 11, 2011

Evenimente pentru toate gusturile în week-end, la C.N.M. ASTRA

  In acest week-end, 14 si 15 mai, Complexul National Muzeal ASTRA organizeaza mai multe evenimente, pentru toate categoriile de public. Dimineata, incepand cu ora 10,00, producatorii de bucate traditionale vor fi prezenti la cea de-a patra editie a Targului de produse traditionale si ecologice. Targul va fi deschis in ambele zile pana la ora 16,00. Produsele expuse in vitrine vor fi insotite, si de aceasta data, de preparate la ceaun, care vor putea fi consumate pe loc.
    Sambata, de la ora 18,00, incepe programul de Noaptea Muzeelor, iar de la ora 19,00, in Muzeul in aer liber, pe scena de pe lac, se va desfasura primul spectacol al Festivalului "Tarafuri si Fanfare" din acest an. Cei mai valorosi lautari din satele romanesti vor delecta publicul vizitator cu muzica de ascultare si de joc care facea farmecul sarbatorilor satesti de odinioara. Festivalul "Tarafuri si Fanfare" duce mai departe filonul muzicii romanesti autentice. Vor urca pe scena, rand pe rand, Fanfara din Darvari (Mambo Siria), Taraful din Ianca, Taraful din Goicea, Fanfara din Lapusnicu Mare, Muzicanti si dantausi din Soimi, Taraful lui Ieremeia din Bucovina si Comunitatea din Vinerea. Coordonatorul si prezentatorul festivalului este Grigore Lese. Cea de-a doua seara de festival va incepe la ora 18,00, cu momente de muzica si joc traditional pe aleile muzeului, urmate, de la ora 19,00, cu un nou spectacol pe scena de pe lac.
    Programul de Noaptea Muzeelor include vizite in expozitiile de baza (Din cultura şi arta popoarelor lumii)  si temporare (Crucea - Puntea Învierii, Călători pe alte continente),  precum si concert de toacă la Biserica din Bezded, concursuri, proiecţii de film documentar - Focurile morţii (Cornel Mihalache), Cultul morţii (Martin Gruber), Focurile din Velines (Centrul de Cultură Populară Velinius.
    Sambata, cu prilejul Noptii Muzeelor, publicul este asteptat in Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA (Muzeul in aer liber) in intervalul orar 18.00 – 00.30, iar la Muzeul de Etnografie Universala „Franz Binder” din Piata Mica, nr.11 si la Muzeul de Etnografie Saseasca „Emil Sigerus” din Piata Mica, nr.21, in intervalul orar 20.00 – 00.30. Muzeele se vor inchide la ora 01.00, iar accesul publicului este gratuit.
    Pentru evenimentele organizate in timpul zilei, precum si pentru a doua zi a festivalului "Tarafuri si Fanfare", accesul se va face pe baza de abonamente anuale, bilete si invitatii.
    Programul complet al Noptii Muzeelor poate fi gasit pe pagina de Internet: http://jurnalvirtual.muzeulastra.com/, unde sunt postate detalii despre toate evenimentele organizate de C.N.M. ASTRA.

Ovidiu Baron

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP