Un produs Blogger.

luni, mai 02, 2011

O (re)întâlnire cu Micii Meşteri sibieni

Sâmbătă, 7 mai 2011, Complexul Naţional Muzeal ASTRA vă aşteaptă la Avrig pentru a-i cunoaşte pe cei mai tineri dintre sibienii care se manifestă, prin instrucţia şi educaţia primite în familie sau la şcoală, ca adevăraţi creatori de artă populară, cunoscători ai secretelor unuia dintre meşteşugurile artistice tradiţionale: olărit, ţesut, brodat, confecţionat podoabe sau măşti, cojocărit, curelărit, sculptură lemn, prelucrare sau decorare a metalelor, osului sau cornului, confecţionat instrumente muzicale, pictat icoane pe lemn sau sticlă, încondeiat ouă, împletit paie, foi de porumb sau nuiele.
A XVI – a ediţie a fazei judeţene a Olimpiadei “Meşteşuguri artistice tradiţionale” organizată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu şi cu Consiliul Local Avrig prin Clubul Copiilor Avrig, se va desfăşura, în “Sala Pavilion”, Casa de Cultură Avrig, strada Avram Iancu, Avrig, începând cu ora 9:00.
Prezenţa în concurs va fi aprobată exclusiv în costum tradiţional, reprezentând portul popular specific satului şi zonei de rezidenţă pentru fiecare concurent.
Jurizarea va fi asigurată de o Comisie de jurizare, constituită din specialişti în domeniu din cadrul Complexului Naţional Muzeal ASTRA Sibiu prezidată de prof. univ. dr. Ilie Moise.
Relaţii suplimentare se pot obţine de la Clubul Copiilor Avrig, la telefon, 0269.523465 sau 0745.564094 şi Muzeul ASTRA, 0269.217869 sau 0756.085775, fax. 0269.218060 (muzeograf Elena Găvan, organizator Olimpiadă).

Elena Găvan, muzeograf
Muzeul Civilizaţiei Transilvane ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP