Un produs Blogger.

vineri, iunie 24, 2011

Arhitectura tradiţională în viziunea studenţilor

Complexul Naţional Muzeal ASTRA, împreună cu studenţii Facultăţii de Arhitectură “ G.M. Cantacuzino” din Iaşi, organizează o expoziţie de grafică pe tema spaţiului architectural tradiţional românesc in perioada 26 iunie - 15 iulie 2011.
Vernisajul expoziţiei va avea loc duminică 26 iunie, ora 11, în Pavilionul de la intrarea în incinta Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.
Studenţii ieșeni se află în Muzeul în aer liber în scopul realizării unui stagiu de practică profesională, acesta fiind cel de-al șaselea stagiu organizat în muzeul nostru. În viziunea lor, arhitectura românească actuală se caracterizează printr-o multitudine de forme importate, ce îşi găsesc cu greu locul în peisajul socio-cultural autohton. Raportarea la filonul tradiţiei, în opoziţie cu împrumutul de forme străine, generează legitimitatea demersului architectural autentic.
În acest context, practica studenţilor arhitecţi în cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului își pune amprenta asupra împlinirii lor ca viitori arhitecţi și reprezentanţi ai valorilor tradiţionale.
Expoziţia pe care v-o propunem cuprinde lucrările grafice realizate pe parcursul stagiului de practică. Expoziţii similare au fost organizate şi în anii trecuţi, o parte din lucrările grafice fiind incluse într-un catalog de specialitate editat la Iaşi.

Biroul de presă al C.N.M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP