Un produs Blogger.

vineri, iunie 10, 2011

Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (ASCOR), filiala Sibiu, invita publicul sibian luni, 13 iunie, intre orele 17.00 – 19.00, in Muzeul in aer liber (Biserica din Bezded),  la menifestarea cultural-religioasa Cine-a zis dorului, dor, organizata cu prilejul zilei ASCOR la nivel national.
Programul include slujba de Te Deum oficiata de parintele Rares Sbera, concert de muzica religioasa sustinut de Grupul psaltic “Sfantul Andrei”, condus de Adrian Dobreanu si un program folcloric prezentat de membrii ASCOR Sibiu. Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA Sibiu reprezinta locul ideal pentru pastrarea spiritului romanesc autentic. Prin acest eveniment dorim sa afirmam valorile religioase si culturale traditionale.
Parintele Dumitru Staniloae, mentorul spiritual Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi Romani, afirma ca “exista trei elemente reprezentative pentru spiritualitatea romaneasca fara echivalenta in cultura altor popoare: colinda, doina si dorul”. “Dorul romanesc sta in legatura cu personalismul comunitar al poprului nostru”, sublinia marele teolog roman.
Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (ASCOR) este o organizatie non-guvernamentala care functioneaza neintrerupt din 1990 in cadrul Bisericii Ortodoxe Romane avand filiale in aproape toate centrele universitare din tara.
Scopul ASCOR este promovarea credintei crestine si a spiritualitatii ortodoxe, cu prioritate in mediile universitar si pre-universitar.
Asociatia urmareste de asemenea apararea drepturilor tinerilor si constientizarea indatoririlor acestora pe care le au fata de Biserica, neam si familie.
Obiectul de activitate propus consta in urmatoare: implicarea in viata pastoral-misionara a parohiilor si eparhiilor, incurajarea dialogului intre credinta si cultura, promovarea valorilor morale crestine si desfasurarea de activitati filantropice.
Filiala din Sibiu a Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi Romani isi desfasoara activitatea cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului dr. Laurentiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului, Mitropolitul Ardealului si Decan al Facultatii de Teologie “Andrei Saguna” si cu sprijinul Universitatii “Lucian Blaga” avand ca indrumator pe Parintele Protosinghel Macarie Tutul, Mare Eclesiarh al Catedralei Mitropolitane din Sibiu.
Anul acesta, ziua de 13 iunie capata o semnificatie aparte pentru tinerii ASCOR-isti din toata tara. Pentru prima oara Praznicul Sfintei Treimi este marcat si ca sarbatoare ASCOR pe plan national.
Pentru comunitatea sibienilor ortodocsi, luni, 13 iunie  este o zi deosebita - hramul Catedralei Mitropolitane - “maica tuturor bisericilor din Ardeal”, cum o dorea Mitropolitul Andrei Saguna. Catedrala Mitropolitana este si biserica de suflet a tinerilor membri ASCOR Sibiu.

Ciprian Al. Onica,
Presedinte ASCOR Sibiu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP